Afrovibes

Afrovibes

Afrovibes Festival laat vernieuwend en gedurfd werk zien van actuele Afrikaanse makers en kunstenaars. Het zijn makers die door middel van theater, muziek, dans en spoken word vanuit een Afrikaans perspectief artistiek vorm geven aan actuele vragen en thema‚Äôs die ook bij ons leven. Vanuit hun eigenzinnige visie vertellen ze verhalen over wie we zijn, wat we willen zijn en hoe we met elkaar verbonden zijn. Met hun werk spelen ze in op hun omgeving. Of het nu gaat om kwesties als sociale rechtvaardigheid, politieke spanningen, de dreiging van klimaatverandering of ontwikkelingen op het Afrikaanse continent. Ze doorbreken bestaande noties over theater, dans en muziek uit Afrika. 

Geweest

Double bill: Moving Beyond: Bro!/If Our Ancestors Could Speak
Specials & festivals Afrovibes: Double bill: Moving Beyond: Bro!/If Our Ancestors Could Speak Alioune Diagne & Joris Buizer/SboNdaba Dance Company Deze avond zie je een muzikale dansperformance over de betekenis van broederschap en een dansperformance over de veerkrachtigheid van Zuid-Afrikaanse overlevers.
street vibes wij en de wereld
15 oktober 2023
Pourvu Que La Mastication Ne Soit Pas Longue
Specials & festivals Afrovibes: Pourvu Que La Mastication Ne Soit Pas Longue Hakim Bah Documentaire theater gebaseerd op de tragische dood van Amadou Diallo die in 1999 in New York werd doodgeschoten door vier witte politieagenten.
wij en de wereld persoonlijk
15 oktober 2023
Koulounisation
Specials & festivals Afrovibes: Koulounisation Salim Djaferi Aan de hand van installatie en performance wordt het begrip kolonisatie en de invloed van taal op de vorming van geschiedenis, politiek en collectieve verhalen onderzocht.
wij en de wereld out of the (black)box
14 oktober 2023
Deus Nos Acudi
Specials & festivals Afrovibes: Deus Nos Acudi Pak Ndjamena Een dansvoorstelling over de relatie tussen het lichaam, geschiedenis, macht, religie en cultuur. Zijn onze lichamen vrij of gecontroleerd en gebonden?
wij en de wereld wie ben ik
14 oktober 2023
Kaspale’s Playground
Performance Afrovibes: Kaspale’s Playground Syowia Kyambi Kaspale's Playground is een theatrale performance met installatie die de recente geschiedenis van Kenia onder de loep neemt.
14 oktober 2022
A Bout de Sueurs
Theater Afrovibes: A Bout de Sueurs Hakim Bah & Diane Chavelet Een tragedie over de luchtspiegeling van migratie en ballingschap.
14 oktober 2022
Kaspale’s Playground
Performance Afrovibes: Kaspale’s Playground Syowia Kyambi Kaspale's Playground is een theatrale performance met installatie die de recente geschiedenis van Kenia onder de loep neemt.
13 oktober 2022
Pina
Dans Afrovibes: Pina Kwanele Finch Thusi Met Pina bouwt de Zuid-Afrikaanse danser Kwanele Finch Thusi aan een nieuwe mythologie van Zwarte en queer lichamen en identiteiten.
13 oktober 2022