Afrovibes 2024 / Mehdi Dahkan
Afrovibes: Subject to
Afrovibes 2024 / Mehdi Dahkan
Afrovibes: Subject to
Afrovibes 2024 / Mehdi Dahkan
Afrovibes: Subject to
Afrovibes 2024 / Mehdi Dahkan
Afrovibes: Subject to
Wegens omstandigheden is deze voorstelling geannuleerd. Heb je tickets? Dan ontvang je van ons z.s.m. bericht. De Afrovibes voorstellingen op zaterdag 8 oktober gaan wel door.
SUBJECT TO is een solovoorstelling van de Marokkaanse choreograaf Medhi Dahkan over de veranderende aard van verwachtingen - de wendingen van verlangens en hun complexe interactie met de tijd. Dahkan vraagt zich af of verandering een onvermijdelijke uitkomst is, ongeacht of we stappen zetten in de richting van onze verlangens.
Deze 'stille' voorstelling stelt fundamentele vragen over de drijfveren van een individu om over elders te dromen. SUBJECT TO is geïnspireerd op het Tanjawi-ritueel van Europa-kijken: mensen van verschillende leeftijden komen samen op het hoogste punt van de stad Tanger - waar ze in gedachten verzonken zitten, met hun gezicht naar de zee - en langdurig naar Europa staren, vaak zonder een woord te zeggen.
Mehdi Dahkan staat voor de eerste keer op Afrovibes en is voor het eerst in Nederland te zien. Eerder was zijn werk te zien bij Museum of Monologues Istanboel 2023, Youmein Festival Tanger 2023, Frankfurt-Lab 2023
"In SUBJECT TO, Moroccan choreographer Mehdi Dhakan, creates an achingly beautiful work about belonging."
Met korting naar twee voorstellingen op één avond
21:00 - Tussen de twee voorstellingen in luister je naar spoken word artiest Nour Jordan.
22:00 - Na afloop is er een artist talk met Mohamed Lamqayssi en Mehdi Dahkan. Daarna kun je dansen in de foyer.
Over Afrovibes
Afrovibes Festival laat vernieuwend en gedurfd werk zien van actuele Afrikaanse makers en kunstenaars. Het zijn makers die door middel van theater, muziek, dans en spoken word vanuit een Afrikaans perspectief artistiek vorm geven aan actuele vragen en thema’s die ook bij ons leven. Vanuit hun eigenzinnige visie vertellen ze verhalen over wie we zijn, wat we willen zijn en hoe we met elkaar verbonden zijn. Met hun werk spelen ze in op hun omgeving. Of het nu gaat om kwesties als sociale rechtvaardigheid, politieke spanningen, de dreiging van klimaatverandering of ontwikkelingen op het Afrikaanse continent. Ze doorbreken bestaande noties over theater, dans en muziek uit Afrika.