Toegankelijkheid

Theater Kikker is toegankelijk voor onder andere rolstoelgebruikers, mensen met een auditieve beperking en mensen met een visuele beperking. We helpen je graag waar nodig.

We hanteren in onze zalen geen vaste zitplaatsen. Bij het kopen van tickets kan je dan ook geen stoel kiezen. Heb je voorkeur voor een bepaalde plek in de zaal? Dan reserveren we die graag voor je. Neem contact met ons op  door te mailen naar kassa@theaterkikker.nl of te bellen naar 030-2347100 (dinsdag tot en met vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur).

Rolstoelgebruikers

Rolstoel gebruikers

Theater Kikker is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In beide zalen zijn er meerdere rolstoelplaatsen mogelijk. Wil je hier gebruik van maken? Laat het ons voorafgaand aan je bezoek weten door te mailen naar kassa@theaterkikker.nl of te bellen naar 030-2347100 (dinsdag tot en met vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur). Dan kunnen we je een rolstoelplaats garanderen. In het theater zijn een lift en een miva toilet aanwezig.

Vlak bij Theater Kikker zijn drie toegankelijke parkeerplaatsen waar je gebruik van mag maken als je een Europese gehandicaptenparkeerkaart hebt: twee parkeerplaatsen voor de ingang van het Stadhuis (hoek Korte Minrebroederstraat – Oudkerkhof) en één op het Oudkerkhof, tegenover nummer 11. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Utrecht.

Auditieve beperking

De grote zaal van Theater Kikker beschikt over een ringleiding. Als je hier gebruik van wilt maken, dan kun je deze reserveren door te mailen naar kassa@theaterkikker.nl of te bellen naar 030-2347100 (dinsdag tot en met vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur). We hebben twee ontvangstsetjes. Heb je zelf een Sennheiser infrarood ontvanger? Dan mag je deze ook gebruiken. De kleine zaal van Theater Kikker beschikt nog niet over een ringleiding. Heb je voorkeur voor een bepaalde plek in de zaal, laat het ons dan van tevoren weten zodat we deze voor je kunnen reserveren.

Visuele beperking

In Theater Kikker zijn er geen vaste zitplaatsen, maar het is wel mogelijk om je voorkeur aan ons door te geven. Wil je een specifieke plek reserveren? Neem dan contact met ons op door te mailen naar kassa@theaterkikker.nl of te bellen naar 030-2347100 (dinsdag tot en met vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur). Wij helpen je bij het vinden van een geschikte plaats in de zaal en begeleiden je er graag naartoe voordat we de deuren van de zaal openen.

Heb je een andere vraag? Mail dan naar info@theaterkikker.nl of bel naar 030-2319666 (maandag t/m vrijdag).

Geluidsniveaus

Theater Kikker conformeert zich aan het Convenant Geluidsbeleid Muzieklocaties uit 2011, opgesteld door VNPF, VVEM en de Nationale Hoorstichting. Tijdens voorstellingen kun je worden blootgesteld aan geluidsniveaus van meer dan 96dB(A). Wij zullen je hierover naar beste vermogen informeren. Bij de bar zijn gratis oordoppen verkrijgbaar. Het bijwonen van voorstellingen is op eigen risico. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele nadelige gevolgen die door hoge geluidsniveaus kunnen ontstaan.

Digitaal toegankelijkheidsmenu

Digitaal toegankelijk- heidsmenu

Met behulp van de Reachdeck toolbar hopen we de toegankelijkheid van onze website te verbeteren en nog meer bezoekers wegwijs te maken op onze website en in ons programma. Met deze extra menubalk kan je de tekst op de pagina vergroten of laten voorlezen, maar ook laten vertalen in een andere taal of de achtergrondkleur van de pagina aanpassen. 

Je activeert de toolbar door op het oogje rechtsboven onder de menubalk te klikken. Bovenaan onze website verschijnt de toolbar met verschillende functies. Heb je vragen over de toolbar? Mail dan naar info@theaterkikker.nl.

Lees meer over de toolbar in ons magazine

Rondleiding Theater Kikker

In samenwerking met Culturele Zondagen heeft Theater Kikker een rondleiding door het gebouw gemaakt, zodat je weet wat je kan verwachten tijdens je bezoek.