Hakim Bah & Diane Chavelet

Afrovibes: A Bout de Sueurs

Theater, Language no problem
A Bout de Sueurs
Hakim Bah & Diane Chavelet

Afrovibes: A Bout de Sueurs

Theater, Language no problem
A Bout de Sueurs
Hakim Bah & Diane Chavelet

Afrovibes: A Bout de Sueurs

Theater, Language no problem
A Bout de Sueurs

Let op: deze voorstelling is Frans en Engels gesproken.

A Bout du Sueurs is een tragedie over de luchtspiegeling van migratie en ballingschap. Het vertelt over een afdaling naar de hel door een familie die ten onder gaat aan overspel, huwelijks geweld en vervreemding.

Het schrijven van het stuk werd ingegeven door het nieuws over twee jonge passagiers doodgevroren gevonden in het landingsgestel van een vlucht Conakry-Brussel. Hoofdpersoon is Binta ergens in het Zuiden. Zij ontmoet een jeugdvriend die haar laat kennismaken met datingwebsites. Binta verlaat haar gewelddadige man Bachir en vertrekt naar Frankrijk om een date te ontmoeten. Bachir volgt haar naar Parijs en laat hun kinderen in de steek. Deze besluiten naar hun moeder in Parijs te reizen wat leidt tot hun dood in het landingsgestel van een vliegtuig. Bachir kan het verlies van zijn vrouw en kinderen niet dragen en maakt een einde aan zijn leven.

De personages in A Bout du Sueur zijn eenzame figuren die elkaar ontmoeten en weer ontlopen en hopen op een beter bestaan. Het decor is een hal van een vliegveld, met een muzikant die de ‘passage’ van de ene wereld naar de andere bewaakt. Maar de personages overschrijden nooit de grens tussen die twee werelden. Hun condition humaine is gevangen en onbereikbaar te blijven in een wereld die ze niet kunnen verlaten. 

Regie - Hakim Bah & Diane Chavelet Acteurs -  Hakim Bah, Diarietou Keita. Claudia Mongumu Live muziek - Victor Pitoiset

Over Afrovibes

Op 13 en 14 oktober is de 19e editie van het Afrovibes Festival in Theater Kikker in Utrecht Artistiek leider Jay Pather (Zuid-Afrika) en programmeur Marjorie Boston (Nederland) hebben opnieuw een programma gemaakt dat de diversiteit en kracht van verandering in het Afrikaanse continent laat zien. Dit jaar met dans, theater en muziek in Utrecht van actuele choreografen en theatermakers uit Guinee/Frankrijk, Zuid-Afrika, Ivoorkust/Frankrijk, Kenia en Nederland. En natuurlijk muziek met DJ’s en nagesprekken met de makers. Alles onverminderd in het teken van spannend werk, dans en experiment uit actueel Afrika.

Het thema van de 19e editie is RUPTURE | RAPTURE. De verscheurdheid en ontwrichting die kan ontstaan tussen mensen en culturen. Maar ook de verrukking en het plezier dat we krijgen uit ons contact met anderen. Het is de spanning tussen ontmoeting en ontwrichting die Afrovibes dit jaar op de voorgrond plaatst.  Het programma heeft dit jaar een bijzondere focus op makers en kunstenaars uit West Afrika en de Afrikaanse diaspore in Europa. Het tweedaagse programma van Afrovibes vindt plaats in Theater Kikker en Stadsschouwburg Utrecht. 

Meer over het programma van Afrovibes

Terug knop Vooruit knop