't Barre Land

't Barre Land

‘t Barre Land is een gezelschap van toneelspelers. Uit liefde voor het repertoire onderzoekt ‘t Barre Land hoe het vrolijk verwarrende en vernieuwende potentieel van het repertoire in deze tijd ten tonele kan worden gebracht. Tot dat repertoire behoort alles wat opgeschreven is, kladboekjes, clownsacts, klassieke romans of onbekende toneelteksten – een onuitputtelijke inspiratiebron uit verschillende periodes en plekken. Vanaf de oprichting in 1991 opereert ‘t Barre Land autonoom en zonder hiërarchie, vanuit het naïeve plezier in het samen maken van voorstellingen, wat inmiddels tot een politiek statement is verworden. ‘t Barre Land speelt op locatie, op festivals en in schouwburgen, maar nog het liefst op de vlakke vloer waar de relatie met het publiek het intiemst is. En bij voorkeur met zoveel mogelijk spelers op de vloer.

Geweest

Pointless International - Point of no return
Theater Pointless International - Point of no return 't Barre Land / Discordia Discordia en ‘t Barre Land verbinden het beste van het toneel met het beste van het circus. Point of no return is het langverwachte sluitstuk van deze serie clownsvoorstellingen voor een volwassen publiek.
fantasie op hol let the body talk
11 februari 2024
Krankheit der Jugend
Theater Krankheit der Jugend 't Barre Land ‘t Barre Land verplaatst zich via het repertoire naar een andere tijd en doet daarmee een poging de geschiedenis te herkennen.
wij en de wereld uit de boekenkast mind over matter
30 september 2023
De Slaapwandelaars
Theater De Slaapwandelaars 't Barre Land Geïnspireerd door Slaapwandelaars van H. Broch gaat 't barre land, voor het eerst in nieuwe samenstelling, het toneel op.
wij en de wereld uit de boekenkast
12 april 2023
Leonce Lena Liebelei
Theater Leonce Lena Liebelei 't Barre Land In Leonce Lena Liebelei brengt ’t Barre Land twee vermomde komedies vol doodsdrift en levenslust samen.
uit de boekenkast
25 januari 2023
Op de rok van het universum
Theater Op de rok van het universum ’t Barre Land & De Nwe Tijd Lichtgevende vertelling vol humor, liefde en mededogen gebaseerd op het gelijknamige boek van Tonnus Oosterhoff.
uit de boekenkast
19 maart 2022
't Barre Land, Tijdelijke Samenscholing & Co
Theater 't Barre Land, Tijdelijke Samenscholing & Co Kikker Kiest: Hin und her
Seizoen 2019-2020
't Barre Land
Theater 't Barre Land 1991
Seizoen 2019-2020
Pointless International Medley (coprod. met 't Barre Land)
Theater Pointless International Medley (coprod. met 't Barre Land) Maatschappij Discordia
Seizoen 2018-2019