’t Barre Land & De Nwe Tijd

Op de rok van het universum

Theater
uit de boekenkast
Sofie Knijff
Op de rok van het universum
’t Barre Land & De Nwe Tijd

Op de rok van het universum

Theater
uit de boekenkast
Op de rok van het universum

In den beginne waren er verhalen. Een hele stoet. Afkomstig van het internet, weggestroomd uit boekenkasten, ontsproten aan de fantasie. Te midden van al die anekdotes is daar plots het verhaal van een enkeling: Roelof de Koning, in dit geval.

Dierenarts. Hij leeft het leven dat wij allen leiden – hij wordt geboren en hij sterft. Daartussendoor groeit hij op en door en krimpt ten slotte in tot zakformaat.

P.C. Hooft-prijswinnaar Tonnus Oosterhoff schreef volgens pers en publiek een “absoluut droomboek”. Nu slaan ’t Barre Land en De Nwe Tijd de handen ineen om het te vertalen naar een lichtgevende vertelling vol humor, liefde en mededogen.

Terwijl de grens tussen dier en mens, mens en robot, fantasie en feit steeds meer vervaagt, wagen zij zich onbevreesd aan de grote vraag: wat is de waarde van een mensenleven? Of om de woorden van de dichter Lucebert te lenen: zijn wij iets anders dan een kruimel op de rok van het universum?

 

"bespiegelingen liggen besloten in de bedachtzame vertelstijl van de acteurs, die ruim twee uur lang moeiteloos de aandacht vasthouden, terwijl het licht zich uitstrekt en weer in zichzelf opvouwt als een mensenleven."

Parool

Productie - ’t Barre Land & De Nwe Tijd Van en met - Vincent van den Berg, Margijn Bosch, Rosa Vandervost, Freek Vielen en Czeslaw de Wijs Naar het boek van - Tonnus Oosterhoff Met steun van - de Vlaamse Overheid

 

Te zien in onze foyer

Terug knop Vooruit knop