't Barre Land

Leonce Lena Liebelei

Theater
uit de boekenkast
Leonce Lena Liebelei

Ik word een spotter genoemd, zegt Büchner. Het is een feit dat ik veel lach, maar ik lach er nooit om hóe iemand een mens is, alleen over het feit dat hij een mens is, waar hij zelf nooit iets aan kan doen – en intussen lach ik om mezelf, want ik deel dat lot.

In hetzelfde jaar, aan het eind van de negentiende eeuw, worden ergens op een Duits podium en op een Weens podium voor het eerst twee stukken opgevoerd: Leonce & Lena, een politiek satirisch sprookje van Büchner, en Liebelei, een lucide drama van Schnitzler. Het zijn vermomde komedies, vol doodsdrift en levenslust (of doodslust en levensdrift).

Naar het motto van Erich Kästner Es is leicht das Leben schwer zu nehmen. Aber schwer es leicht zu nehmen. speelt ’t Barre Land deze complementaire stukken in één voorstelling, onder begeleiding van musicus Stef van Es.

Van en met - Vincent van den Berg, Margijn Bosch, Luca Bryssinck, Jorn Heijdenrijk en Czeslaw de Wijs Muziek en compositie - Stef van Es

di 24 januari
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
di 24 januari
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
wo 25 januari
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
wo 25 januari
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00

Over 't Barre Land

‘t Barre Land is een gezelschap van toneelspelers. Uit liefde voor het repertoire onderzoekt ‘t Barre Land hoe het vrolijk verwarrende en vernieuwende potentieel van het repertoire in deze tijd ten tonele kan worden gebracht. Tot dat repertoire behoort alles wat opgeschreven is, kladboekjes, clownsacts, klassieke romans of onbekende toneelteksten – een onuitputtelijke inspiratiebron uit verschillende periodes en plekken. Vanaf de oprichting in 1991 opereert ‘t Barre Land autonoom en zonder hiërarchie, vanuit het naïeve plezier in het samen maken van voorstellingen, wat inmiddels tot een politiek statement is verworden. ‘t Barre Land speelt op locatie, op festivals en in schouwburgen, maar nog het liefst op de vlakke vloer waar de relatie met het publiek het intiemst is. En bij voorkeur met zoveel mogelijk spelers op de vloer.

Meer over 't Barre Land

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop