De Veenfabriek

De Veenfabriek

De Veenfabriek maakt op geheel eigen wijze actueel en interdisciplinair muziektheater.

Sinds 2004 maakt en speelt de Veenfabriek – met Muziek, Taal, Eten en Techniek – nieuw geschreven en gecomponeerde interdisciplinaire voorstellingen waarin alle zintuigen worden aangesproken. Het werk van de Veenfabriek is actueel, brutaal, speels en vernieuwend, en speelt in theaters en concertzalen en op locaties en festivals door heel Nederland en daarbuiten. De Veenfabriek is in 2004 opgericht door Paul Koek. Sinds 2020 is Joeri Vos artistiek leider, die in 2017 aansloot naast Paul Koek. Vos' werk bij de Veenfabriek wordt geroemd om de nieuwe manier waarop in een intui╠łtieve dramaturgie, muziek en tekst samenvloeien en elkaar versterken.

Geweest

HULP
Muziektheater HULP Veenfabriek Tragikomisch muziektheater over het goede doen, en het knagende gevoel dat je nooit genoeg doet.
wij en de wereld mind over matter
16 februari 2024
RECHT
Theater RECHT Joeri Vos / Veenfabriek Muziektheater rondom de vraag ‘wat kunnen we doen om de wereld rechtvaardiger te maken?’
wij en de wereld
04 februari 2023
Maria Maria Maria
Muziektheater Maria Maria Maria De Veenfabriek Een wonderlijke, muzikale vertelling over de bekendste Moeder ter wereld.
wij en de wereld
17 december 2022
De Klap: Krant
Muziektheater De Klap: Krant Joeri Vos / Veenfabriek Muzikale satire over de redactie van een krant die -zo goed als dat gaat- verslag doet van een wereldwijde ramp.
wij en de wereld
12 maart 2022
Groei
Muziektheater Groei Susies Haarlok, Veenfabriek en Naturalis
27 november 2021
Een vlinder van sneeuw
Muziektheater Een vlinder van sneeuw Jannemieke Caspers / Veenfabriek
Seizoen 2020-2021
Club Catharsis
Theater Club Catharsis Tg. Echo i.s.m. Veenfabriek
Seizoen 2019-2020
Stamboom Monologen
Muziektheater Stamboom Monologen Veenfabriek / Joy Delima
Seizoen 2019-2020
Alles van waarde
Muziektheater Alles van waarde De Veenfabriek
Seizoen 2018-2019