Joeri Vos / Veenfabriek

De Klap 2: Recht

Theater
wij en de wereld
Anne Harbers
De Klap 2: Recht

Het is een zwoele zomeravond. Niet ver van het Vredespaleis in Den Haag, in een chique nachtclub, zijn de drankjes te duur, de acts te verleidelijk, is de muziek te opwindend en zijn de gasten mannen die macht uitstralen.

Zelfs in de club gaat het werk door. Het gesprek gaat over politiek, geld, hulpverlening, internationaal recht en mensenrechten. Hoe verhogen we de levensstandaard en garanderen we voor meer mensen toegang tot eerlijke rechtspraak? Wat kunnen we doen om de wereld rechtvaardiger te maken? Waarom is alles zo verdomd oneerlijk?

Met de whisky op tafel en afgeleid door het broeierige entertainment van de nacht proberen de ‘mannen met macht’ uit alle macht het goede te doen.

Met muziek van Bastiaan Woltjer en een lichtinstallatie door John van Oostrum.

Joeri Vos schrijft en regisseert RECHT, geïnspireerd door de vraag “Waar doe je goed aan?”. RECHT is het tweede deel uit de reeks De Klap. Net als bij de eerdere voorstelling KRANT (2022) en de voorstelling HULP (2024) portretteert Vos in RECHT mensen die zich (min of meer) professioneel verhouden tot een grote en ontwrichtende gebeurtenis op het wereldtoneel, een verwoestende ramp. De voorstellingen in dit drieluik kunnen los van elkaar worden bekeken.

tekst en regie - Joeri Vos muzikaal leider  - Bastiaan Woltjer muziek en spel Phi Nguyen, Roland Haufe, Niki Verkaar, Shanice Redan, Milena Haverkamp en Berend Jak installatie - John van Oostrum kostuumontwerp - Vita Coenen en David Fikkert vormgever - Mats Boswijk choreografie advies - Klaus Jürgens
 

vr 03 februari
20:00u
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
vr 03 februari
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
za 04 februari
20:00u
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
za 04 februari
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00

Over Joeri Vos

Joeri Vos iis acteur, toneelschrijver en regisseur. Sinds 2017 is hij artistiek leuder van muziektheatergezelschap De Veenfabriek. Met muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, gastronomie, de actualiteit en persoonlijke verhalen creëert de Veenfabriek interdisciplinaire ervaringen, waarin alle zintuigen worden aangesproken. Eerder zag je in Theater Kikker de muziektheatervoorstelling GROEI, geproduceerd in samenwerking met Naturalis en Susies Haarlok.

Meer over Joeri Vos

Over De Veenfabriek

De Veenfabriek maakt op geheel eigen wijze actueel en interdisciplinair muziektheater.

Sinds 2004 maakt en speelt de Veenfabriek – met Muziek, Taal, Eten en Techniek – nieuw geschreven en gecomponeerde interdisciplinaire voorstellingen waarin alle zintuigen worden aangesproken. Het werk van de Veenfabriek is actueel, brutaal, speels en vernieuwend, en speelt in theaters en concertzalen en op locaties en festivals door heel Nederland en daarbuiten. De Veenfabriek is in 2004 opgericht door Paul Koek. Sinds 2020 is Joeri Vos artistiek leider, die in 2017 aansloot naast Paul Koek. Vos' werk bij de Veenfabriek wordt geroemd om de nieuwe manier waarop in een intuïtieve dramaturgie, muziek en tekst samenvloeien en elkaar versterken.

Meer over De Veenfabriek

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop