Veenfabriek

HULP

Muziektheater, Theater
wij en de wereld mind over matter
Anne Harbers
HULP

Tragikomisch muziektheater over het gevoel dat je nooit genoeg doet.  

In het theatertje om de hoek bereidt een groep zorgmedewerkers een benefietavond voor. Nadat ze de beelden zagen van de vreselijke ramp in Chili konden ze niet stil blijven zitten.  
De handen worden massaal uit de mouwen gestoken. Ieder draagt z’n steentje bij: stoelen worden klaargezet, de ingezamelde kleding gesorteerd, het buurtbandje doet een soundcheck en misschien maakt zelfs de lokale BN’er zijn opkomst. Want alle kleine beetjes helpen - toch? Gaandeweg slaat goede moed om in twijfel: we willen helpen, maar helpt het ook?

Met HULP de Veenfabriek haar drieluik KLAP af. Ieder deel is geïnspireerd door de vraag “Waar doe je goed aan?” en portretteert een groep die zich (min of meer) professioneel verhoudt tot een grote en ontwrichtende gebeurtenis op het wereldtoneel. Na de werelden van de journalistiek in KRANT en internationaal recht in RECHT, duikt Veenfabriek met HULP in de goede bedoelingen van zorgmedewerkers en vrijwilligers. Ieder deel van de Klap staat op zichzelf. Doen we genoeg? Doen we het juiste? Overrompeld door de complexiteit van de wereldproblematiek liggen cynisme en afstomping op de loer.  

Tekst - Joeri Vos en Teun Smits Regie - Joeri Vos Regie-assistent - Patsy Kroonenberg muziek en spel - Jacobien Elffers, Roland Haufe, Phi Nguyen, John van Oostrum, Nimuë Walraven, Bastiaan Woltjer e.a. Productie - Diane du Pont Publiciteit - Lies Mensink en Anna Musch

do 15 februari
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
do 15 februari
20:00u
Muziektheater, Theater
Van € 9,50 tot € 19,00
vr 16 februari
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
vr 16 februari
20:00u
Muziektheater, Theater
Van € 9,50 tot € 19,00

Over De Veenfabriek

De Veenfabriek maakt op geheel eigen wijze actueel en interdisciplinair muziektheater.

Sinds 2004 maakt en speelt de Veenfabriek – met Muziek, Taal, Eten en Techniek – nieuw geschreven en gecomponeerde interdisciplinaire voorstellingen waarin alle zintuigen worden aangesproken. Het werk van de Veenfabriek is actueel, brutaal, speels en vernieuwend, en speelt in theaters en concertzalen en op locaties en festivals door heel Nederland en daarbuiten. De Veenfabriek is in 2004 opgericht door Paul Koek. Sinds 2020 is Joeri Vos artistiek leider, die in 2017 aansloot naast Paul Koek. Vos' werk bij de Veenfabriek wordt geroemd om de nieuwe manier waarop in een intuïtieve dramaturgie, muziek en tekst samenvloeien en elkaar versterken.

Meer over De Veenfabriek

Over Joeri Vos

Joeri Vos iis acteur, toneelschrijver en regisseur. Sinds 2017 is hij artistiek leuder van muziektheatergezelschap De Veenfabriek. Met muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, gastronomie, de actualiteit en persoonlijke verhalen creëert de Veenfabriek interdisciplinaire ervaringen, waarin alle zintuigen worden aangesproken. Eerder zag je in Theater Kikker de muziektheatervoorstelling GROEI, geproduceerd in samenwerking met Naturalis en Susies Haarlok.

Meer over Joeri Vos