De Veenfabriek

Maria Maria Maria

Muziektheater
wij en de wereld
Isabelle Renate la Poutré
Maria Maria Maria

Een wonderlijke vertelling over de bekendste Moeder ter wereld en haar kinderen. Vol inspiratie, twijfel, troost en muziek.

Jacobien Elffers speelt Maria. De Moeder van iedereen. Begeleid door muzikanten vertelt ze over haar leven en dat van haar kinderen. Geïnspireerd op de verhalen uit de Bijbel en de Koran, persoonlijke verhalen van de muzikanten en liederen over bizarre middeleeuwse wonderen. Er is best een kans dat er dingen zijn waar je om moet lachen, of waar je boos van wordt.* Hopelijk blijft er tijd over voor vragen. Hoe is het om al tweeduizend jaar in het middelpunt van de aandacht te staan? Waar doe je goed aan?

De muzikanten van de Veenfabriek laten zich voor MARIA MARIA MARIA inspireren door een rijke historie aan Marialiederen uit de middeleeuwen en het vroege christendom. Van de 13de eeuwse Cantigas de Santa Maria uit Spanje die vertellen over de opzienbarende wonderen van Maria, tot aan oude Marialiederen uit Syrië in het Aramees, de taal waarin Jezus sprak. Als moderne pelgrims feesten, dansen en spelen de muzikanten voor de Moeder. Met percussie, electronica, gitaar, klarinet, trombone, altviool en de betoverende zang van de Marokkaanse zanger Anass Habib.

* (A)THEÏSME GEEN PROBLEEM

Deze voorstelling is voor iedereen toegankelijk ongeacht je geloofsovertuiging of -twijfel en is niet bedoeld iemand ergens van te overtuigen. Alle gelijkenissen met bestaande personen, heiligen, godheden, historische gebeurtenissen en dromen berusten misschien op toeval en misschien niet, waarmee we het bestaan van toeval ontkennen noch erkennen. Niets in deze voorstelling is beledigend bedoeld, toch is ondanks een zorgvuldig creatieproces niet uit te sluiten dat iets uit de voorstelling door iemand zo ervaren kan worden.

Er mag over deze voorstelling nagepraat worden. Zowel met de makers en andere toehoorders als met derden. Als de voorstelling onverhoopt nieuwe inzichten oplevert, een wereldbeeld verandert, inspireert en/of aanzet tot bepaalde voornemens, dan zijn alle eventuele daaruit voortvloeiende veranderingen in manier van leven, geloven, of anderszins, geheel de verantwoordelijkheid van de toehoorder en niet van de Veenfabriek.

tekst en regie - Joeri Vos composities en arrangementen - Bastiaan Woltjer spel, zang en muziek - Ghaeth Almaghoot, Jacobien Elffers, Anass Habib, Milena Haverkamp, Enric Monfort, Raphael Vanoli, Bastiaan Woltjer vormgeving - Mats Boswijk kostuums - Vita Coenen met dank aan - Teun Smits

vr 16 december
20:00u
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
vr 16 december
20:00u
Muziektheater
Van € 9,00 tot € 18,00
za 17 december
20:00u
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
za 17 december
20:00u
Muziektheater
Van € 9,00 tot € 18,00

Over De Veenfabriek

De Veenfabriek maakt op geheel eigen wijze actueel en interdisciplinair muziektheater.

Sinds 2004 maakt en speelt de Veenfabriek – met Muziek, Taal, Eten en Techniek – nieuw geschreven en gecomponeerde interdisciplinaire voorstellingen waarin alle zintuigen worden aangesproken. Het werk van de Veenfabriek is actueel, brutaal, speels en vernieuwend, en speelt in theaters en concertzalen en op locaties en festivals door heel Nederland en daarbuiten. De Veenfabriek is in 2004 opgericht door Paul Koek. Sinds 2020 is Joeri Vos artistiek leider, die in 2017 aansloot naast Paul Koek. Vos' werk bij de Veenfabriek wordt geroemd om de nieuwe manier waarop in een intuïtieve dramaturgie, muziek en tekst samenvloeien en elkaar versterken.

Meer over De Veenfabriek

Over Joeri Vos

Joeri Vos iis acteur, toneelschrijver en regisseur. Sinds 2017 is hij artistiek leuder van muziektheatergezelschap De Veenfabriek. Met muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, gastronomie, de actualiteit en persoonlijke verhalen creëert de Veenfabriek interdisciplinaire ervaringen, waarin alle zintuigen worden aangesproken. Eerder zag je in Theater Kikker de muziektheatervoorstelling GROEI, geproduceerd in samenwerking met Naturalis en Susies Haarlok.

Meer over Joeri Vos

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop