Joeri Vos / Veenfabriek

De Klap: Krant

Muziektheater
wij en de wereld
Isabelle Renate la Poutré
De Klap: Krant

De aardbeving is catastrofaal. In Santiago en de steden in de omgeving blijft geen gebouw overeind. De klap is tot in Nederland te voelen en veroorzaakt overal naschokken. Chili en Peru worden getroffen door golven van 25 meter hoog en de tsunami reikt tot de andere kant van de Grote Oceaan... Communicatie ligt plat... Berichten spreken elkaar tegen. Waar doe je goed aan?

Tussen 2021-2024 speelt de Veenfabriek het drieluik De Klap. Elk deel portretteert een groep die zich (min of meer) professioneel moet verhouden tot een grote en ontwrichtende gebeurtenis op het wereldtoneel. KRANT, het eerste deel van De Klap, gaat over de redactie van een krant die - zo goed als het gaat - verslag doet van de ramp, maar nog maar één correspondent voor heel Zuid-Amerika heeft, die net in Paramaribo zit. Een satire vol liefde en stress, over bureauhelden die het  onmogelijke proberen vol te houden. In een grote, bewegende muzikale installatie van John van Oostrum, geïnspireerd op een ouderwetse drukpers.

 

tekst en regie - Joeri Vos compositie - John van Oostrum, Bastiaan Woltjer installatie - John van Oostrum spel en muziek - Jacobien Elffers, Roland Haufe, Ruta van Hoof, Phi Nguyen, Niki Verkaar, Milena Haverkamp, Bastiaan Woltjer, John van Oostrum, Derron Lurvink vormgeving - Mats Boswijk fotografie - Isabelle Renate la Poutré

 

Lees het interview met Joeri Vos

Terug knop Vooruit knop

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop