De Dansers

De Dansers

De Dansers is een Utrechtse groep jonge dansers en muzikanten die hoogwaardige voorstellingen voor een breed publiek brengen. De Dansers staat voor kunst in de samenleving. Ze geven dansconcerten: een eigen genre waarin muzikanten en dansers samen het podium innemen. De voorstellingen van De Dansers vertellen een krachtig verhaal waarin menselijkheid, overgave en energie kenmerkend zijn. Zowel in muziek als in beweging. Het is een vertelkracht die aanspreekt. De Dansers is een vaste gast in Theater kikker, vaak met jeugdtheater maar nu met een voorstelling voor volwassenen. Ze gingen in première met hun voorstellingen Pokon 4+ en Droomstad 7+ en ook hun dansvoorstellingen Tetris 7+, Binnenbeest 5+, Lepeltje Lepeltje 4+ en Roest 6+ waren bij ons te zien. In 2020 maakte De Dansers in samenwerking met De Theatertroep de multidisciplinaire voorstelling MOT. In 2022 wonnen de Dansers de Harm Lambers Bouwsteen, een prijs voor bijzondere kunst in Utrecht. De prijs is speciaal bedoeld voor Utrechtse kunstenaars en collectieven, die een verbinding zoeken tussen kunst en de stad. De prijs behelst een wisseltrofee en de mogelijkheid om een dag naar eigen inzicht te programmeren in Theater Kikker en zo inwoners van Utrecht en medekunstenaars verder te inspireren. Deze dag gaat plaatsvinden in het voorjaar van 2023.

Geweest

Hush: under construction
Dans Kikker Experimenteert: Hush: under construction De Dansers In onderzoeksvoorstelling Hush: under construction zoeken De Dansers troost in lijfelijkheid en muzikaliteit.
22 september 2022
Hush: under construction
Dans Kikker Experimenteert: Hush: under construction De Dansers In onderzoeksvoorstelling Hush: under construction zoeken De Dansers troost in lijfelijkheid en muzikaliteit.
23 september 2022
Vier 4+
Jeugd Herfststukjes: Vier 4+ De Dansers Met muziek, beweging en een decor dat keer op keer verandert, maken drie performers een reis door de seizoenen.
26 oktober 2022
Herfststukjes: Hotel Hierwaardaar 8+
Jeugd Herfststukjes: Hotel Hierwaardaar 8+ Het Filiaal theatermakers & De Dansers
Seizoen 2021-2022
Shake Shake Shake
Dans Shake Shake Shake De Dansers
Seizoen 2020-2021
MOT
Theater MOT De Dansers ism De Theatertroep
Seizoen 2020-2021
Lepeltje Lepeltje 4+
Jeugd Lepeltje Lepeltje 4+ Lente-uitjes: De Dansers
Seizoen 2019-2020
Lente-uitjes: Binnenbeest 5+
Jeugd Lente-uitjes: Binnenbeest 5+ De Dansers
Seizoen 2018-2019
Lente-uitjes: Roest 6+
Jeugd Lente-uitjes: Roest 6+ De Dansers i.s.m. Plan d-
Seizoen 2018-2019