De Dansers

Hush

Dans
let the body talk uit eigen stad
Bart Grietens
Hush
De Dansers

Hush

Dans
let the body talk uit eigen stad
Bart Grietens
Hush
De Dansers

Hush

Dans
let the body talk uit eigen stad
Bart Grietens
Hush

In Hush zoeken De Dansers troost in dans en muziek. Een hand op je schouder; een tweede stem die met je meereist, waar je ook gaat; een ritme waar je in kan leunen, zoals in een omhelzing. 

De band van dansers en muzikanten uit de succesvoorstelling Shake Shake Shake (2019) vindt elkaar opnieuw, in het grensgebied tussen dansvoorstelling en popconcert. Dansers worden muzikanten, muzikanten worden dansers. Gevoelige gitaarspinsels drijven de performers in elkaars armen. Deinende lijven dwingen het ritme van de muziek af. Hush wordt niet verteld door individuele prestaties, maar door de haarfijne aandacht en toewijding die tussen de spelers leeft. De muzikanten en dansers staan voor elkaar klaar, ze steunen elkaar. Want om de wereld te kunnen dragen, helpt het om er niet alleen voor te staan.

Inleiding door MENSJA Collective op 29 maart

Utrecht is inmiddels een echte dansstad, met een rijkdom aan verschillende choreografen, collectieven en crews. Dit seizoen verdiepen zes Utrechtse dansmakers (SHIFFT, Serióós, IRC, 155, MENSJA Collective, De Dansers) zich in elkaars werk, en delen hun kijk hierop met publiek tijdens een inleidingen.

Benieuwd hoe Utrechtse choreografen naar het werk van collega-dansmakers kijken? Ali Zanad en Gary Gravenbeek van MENSJA Collective geven de inleiding voorafgaand aan Hush op 29 maart. Ali en Gari geven het publiek extra manieren om naar de voorstelling te kijken, zonder al te veel te verklappen.

Concept - Guy Corneille, Josephine van Rheenen Choreografie - Josephine van Rheenen, i.s.m. spelers LIVE muziek en dans - Ruben van Asselt, Guy Corneille, Yoko Haveman, Marie Khatib-Shahidi, Wannes De Porre, Hans Vermunt Decor- en lichtontwerp - Timme Afschrift Kostuums - Carlijn Petermeijer Techniek - Chieljan van der Hoek/ Jorn Kortooms/Mees van Oosterhout Dramaturgie - Moniek Merkx Productie - Danae Bos Zakelijke Leiding - Miriam Gilissen Marketing en publiciteit - Lizzy Schreijer Educatie - Sanne Wichman Acquisitie - Frontaal Theaterbureau Met dank aan - Simon Mayer en Hannah Shakti Bühler