De Dansers

Kikker Experimenteert: Hush: under construction

Dans, Language no problem
Bart Grietens
Hush: under construction

In onderzoeksvoorstelling Hush: under construction zoeken De Dansers troost in lijfelijkheid en muzikaliteit. Een hand op je schouder; een tweede stem die zingt ‘ga maar, ik volg je’; een ritme waar je in kan leunen, zoals in een omhelzing.

De band van dansers en muzikanten uit de succesvoorstelling Shake Shake Shake (2019) vindt elkaar opnieuw, in het grensgebied tussen dansvoorstelling en popconcert. Dansers worden muzikanten, muzikanten worden dansers. Gevoelige gitaarspinsels drijven de performers in elkaars armen. Deinende lijven dwingen het ritme van de muziek af. Hush: under construction wordt niet verteld door individuele prestaties, maar door de haarfijne aandacht en toewijding die tussen de spelers heerst. De muzikanten en dansers staan voor elkaar klaar, ze steunen elkaar. Want om de wereld te kunnen dragen, heb je soms wat steun nodig. 

Na afloop gaan De Dansers graag met het publiek in gesprek.
 

Kikker Experimenteert

Hush: under construction is een vooronderzoek in aanloop op het avondvullende dansconcert Hush, dat vanaf september 2023 in de theaters te zien is. De Dansers deden dit eerder met Shake Shake Shake in 2019, waaraan de onderzoeksvoorstelling Shake Shake Shake: first edition vooraf ging. Dit is het eerste presentatiemoment voor publiek van Hush: under construction. 

De Dansers zijn in september gedurende twee weken te gast in Theater Kikker om deze nieuwe voorstelling te ontwikkelen. Het onderzoek wordt gepresenteerd in de serie Kikker Experimenteert. Deze reeks is in het leven geroepen om work in progress te tonen en het publiek in een vroeg stadium bij het maakproces te betrekken.
 

Concept - Guy Corneille, Josephine van Rheenen Choreografie - Josephine van Rheenen i.s.m. spelers Livemuziek en dans - Ruben van Asselt, Guy Corneille, Yoko Haveman, Marie Khatib-Shahidi, Wannes De Porre, Hans Vermunt
 

Te zien in onze foyer

Terug knop Vooruit knop

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop