Kikker Stelt Voor: De Omstanders/Theaterwerkplaats Walhalla

Kikker Stelt Voor: Der Letzte Holländer

Muziektheater
wij en de wereld
Bas de Brouwer
Der Letzte Holländer

De wereld staat in brand, maar het lijkt nog niet tot iedereen door te dringen. Extinction Rebellion, Greta Thunberg, Rutger Bregman, allemaal kiezen ze een andere manier om hun boodschap aan de wereld te verkondigen. Maar wat is eigenlijk de beste manier? En hoe ver mag je gaan als je de wereld wilt redden?

Het is 2049. Vijf jaar geleden braken de dijken door en werd wat eens Nederland was, een uitgestrekte zee. Slechts het topje van de Euromast bleef over, met daarop de laatste Nederlandse vrouw: Brenda. In Der Letzte Holländer volgen we de Duitse documentairemaker Karsten Schillinger. Met zijn gelijknamige documentaire probeert hij de rest van de wereld wakker te schudden voor het noodlot dat ‘klimaatcrisis’ heet. Hij portretteert Brenda en haar vergane moederland en is meedogenloos in de schrikbeelden die hij zijn publiek voorschotelt. Niks gaat hem te ver in zijn poging het tij te keren. Zal het hem lukken zijn publiek te overtuigen? En ten koste van wat?

Met Der Letzte Holländer maken DE OMSTANDERS een deconstructie van "de klimaat-boodschap" en richten zich op de vraag hoe je die het beste overbrengt. Een zwarte komedie, een muzikale mockumentary, met als belangrijkste uitgangspunt: heiligt het doel alle middelen?”

 

Regie - Sanne Smits Spel - Jelle Hoekstra, Annelotte van Aarst, Scott Beekhuizen en Sweder de Sitter Kostuumontwerp - Hanne Pierrot Licht- en decorontwerp - Scott Robin Jun Producent - Werkplaats Walhalla

 

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop