de Theatertroep

De man die elke dag de krant van gister krijgt en er nu genoeg van heeft

Theater
wij en de wereld
Barbara Raatgever
De man die elke dag de krant van gister krijgt en er nu genoeg van heeft

De man die elke dag de krant van gister krijgt en er nu genoeg van heeft! is een geëngageerde en swingende Brechtiaanse parabel vol humor en moraal, meezingers en achtervolgingen, showballet en urgente thema’s.

Hoe kan je beter opkomend populisme, de rol van de media en de verantwoordelijkheid van het individu aan de kaak te stellen dan middels een laagdrempelige actiemusical vol antihelden, liedjes en explosies? In deze tijden, die bulken van fake news, fact checken en burgers en politici die feiten verwerpen als “ook maar een mening”, is het geen overbodige luxe om je zo nu en dan af te vragen: “Wat is waar?”. Deze actiemusical is een satirische vertelling die deze problematiek op geestige en absurdistische wijze aan de kaak stelt, en het publiek zingend, dansend én de wereld verbeterend de zaal uit stuurt.

Van en met - Rosa Asbreuk, Roos Bottinga, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Nicoline Raatgever Regie - Eva M.C. Zanen Tekst - Matthijs Bockting en Eva M.C. Zanen Dramaturgie stage - Lotte Melkert Vormgeving: Sjaan Hofstede Muziek - Joeri de Graaf / Nineyard Audio

di 29 november
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
di 29 november
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
wo 30 november
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
wo 30 november
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00

Over De Theatertroep

De Theatertroep is een collectief van tien toneelspelers met een herkenbare speelstijl waarin de mechaniek van het theatermaken wordt blootgelegd. Met hun Vaudeville-programma’s maakten ze furore op festival De Parade maar ook bij ons in Theater Kikker, waar het gezelschap in 2019 te zien was met een heuse Vaudeville week. Maar ook waren ze te zien met een komedie van Shakespeare (Twelfth Night), een speciaal geschreven stuk van Judith Herzberg (Hoe echt is echt echt) met Zonder toestemming, een verzameling losse theaterscènes, Opgediept, opnieuw een samenwerking met Judith Herzberg en de Shakespeare bewerking Love for Love. Ook Corona kreeg het gezelschap er niet onder, in seizoen 20-21 presenteerde het collectief onder de naam ‘ De Theatertroep speelt’ een reeks voorstellingen in intieme setting.In 2021 zag je Stuk voor Stuk, waarin De Theatertroep hun liefde voor theater met hun liefde voor literatuur combineerde.

Meer over De Theatertroep

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop