Bambie

Bambie 2197 - om en nabij planeet Moebius

Theater
ode aan de fantasie let the body talk
Sybren Kuiper
Bambie 2197 - om en nabij planeet Moebius

Met de Franse cultstriptekenaar Moebius als inspiratiebron ontvlucht Bambie de volle aarde op zoek naar verbeeldingsruimte.

In de associatieve, psychedelische science-fiction van Moebius is de mens een ruimtereiziger op een onduidelijke missie in een onafzienbaar universum. Zijn hoofdpersonen belanden op verzonnen planeten waar ze welbespraakte aliens ontmoeten, aanschuiven bij intergalactische vergaderingen of per ongeluk muteren in geometrische vormen. Maar zelfs in de verste sterrenstelsels zijn er de dagelijkse, aardse problemen. Echt iets voor Bambie: fysiek geworstel dat samengaat met een grenzeloze fantasie.

Bambie werkt voor het eerst samen met theatermaker Servaes Nelissen. Livemuziek is van celliste/componist/theatermaker Amber Docters van Leeuwen, zij speelde eerder mee in Frou Frou. Martin Hofstra die eerder meespeelde in Bambie 16 valt in voor Paul van der Laan.

BAMBIE laat zich voor BAMBIE 2197 inspireren door de Franse cultstriptekenaar Jean Giraud (1938-2012) die zijn geld verdiende met morsig-realistisch opdrachtwerk, zoals de succesvolle reeks over cowboy Blueberry. In zijn vrije tijd zocht hij artistieke vrijheid bij zijn alter ego Moebius.

Spel - Amber Docters van Leeuwen, Martin Hofstra, Servaes Nelissen, Jochem Stavenuiter, mede gemaakt door Paul van der Laan Eindregie & dramaturgie - Marijn van der Jagt Livemuziek & compositie - Amber Docters van Leeuwen Poppen - Servaes Nelissen Vormgeving - Hester Jolink Kostuums - Elian Smits Lichtontwerp - Manuel Boutreur Techniek - Arnoud Kaldeway Fotografie & grafisch ontwerp - Sybren Kuiper – SYB Productie - ’n More/Ellen van Bunnik 

wo 01 november
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
wo 01 november
20:00u
Theater
Van € 9,50 tot € 19,00
do 02 november
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
do 02 november
20:00u
Theater
Van € 9,50 tot € 19,00
vr 03 november
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
vr 03 november
20:00u
Theater
Van € 9,50 tot € 19,00

Over Theatergroep Bambie

Mimetheatergroep Bambie (Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter) telt al meer dan twintig jaar door met beeldend, poëtisch en geestig theater over figuren die worstelen met krachten die hun lichamen te boven gaan. Bambie was jarenlang een graag geziene gast in Kikker, met als hoogtepunt Bambierambam (2011), een tiendaags eigen festival met reprises van vele eerdere voorstellingen. Na een lange pauze kwam Bambie in december 2016 terug in Theater Kikker met Bambie Nul. Een voorstelling die werd geselecteerd voor festival Kikker Kiest. Jochem en Paul hadden de smaak te pakken en kwamen terug met Bambie is Back! Hiervoor werkte de groep samen met De Eef van Breen Group. In 2019 kwam een lang gekoesterde droom van Theater Kikker uit en presenteerden we een nieuwe Bambierambam. 

Meer over Theatergroep Bambie

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop