Giovanni Brand/Likeminds

Kikker Stelt Voor: (Zigeuner)kind met traan

Theater
wie ben ik
(Zigeuner)kind met traan

Om je bezoek aan ons theater veilig te laten verlopen, hanteren we een aantal richtlijnen.

Bekijk onze richtlijnen

Performer en schrijver Giovanni Brand onderzoekt zijn Roma-roots en opent in Zigeunerkind met traan werelden die normaal gesloten blijven. Een zoektocht vol (voor)oordelen, voorspellende dromen en familieliefde. Waan je in de wereld van de woonwagenbewoners, maar laat je schoenen bij de deur staan.

Giovanni’s oma groeide op op het woonwagenkamp en sinds kort weet hij dat hij afstamt van de Roma. Toen hij uit de kast kwam, voelde het alsof dat deel van hem op het woonwagenkamp niet mocht bestaan. In zijn zoektocht vraagt Giovanni zich af: als je afstamt van de Roma, mag je je dan ook Roma voelen en noemen, ook al ben je al meer dan tien jaar niet meer op het woonwagenkamp geweest? En klopt het dat je niet welkom bent op dat woonwagenkamp als je uit de kast bent gekomen? En worden Roma op hun beurt door de hele wereld met de nek aangekeken?

In Zigeunerkind met traan opent Giovanni werelden die vaak gesloten blijven. Samen met Cheryl Moenen, die zijn oma speelt, geven ze een inkijk in de wereld van de woonwagenbewoners en kijken ze via de dromen van oma in de toekomst.

Concept, tekst en spel - Giovanni Brand Spel - Cheryl Moenen Regie - Lynn Schutter Kostuum - Nightmare disorder, e.a. Bouw decor - Gino Post Lichtontwerp - Bogi Bakker

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop