Collectief Het Paradijs

Kikker Stelt Voor: Vormen van opdringerigheid

Theater
wij en de wereld let the body talk
Vormen van opdringerigheid
Collectief Het Paradijs

Kikker Stelt Voor: Vormen van opdringerigheid

Theater
wij en de wereld let the body talk
Vormen van opdringerigheid
Collectief Het Paradijs

Kikker Stelt Voor: Vormen van opdringerigheid

Theater
wij en de wereld let the body talk
Vormen van opdringerigheid

Collectief Het Paradijs duikt, na de Parade voorstelling over opdringerigheid, nu nóg dieper in het thema en lanceert een drieluik van opdringerigheden 'Vormen van Opdringerigheid De Theaterversie'. De voorstelling is geïnspireerd op een tekst die Ko van den Bosch speciaal voor hen heeft geschreven.

Acht personages zitten elkaar letterlijk op de lip tijdens een absurde metrorit, en wanneer de metro crasht worden de personages naar hun privésfeer gelanceerd. De opdringerigheid volgt ze tot in hun slaapkamers waarin de overprikkeling van de buitenwereld een weg naar binnen knalt. Er rest hen nog maar één laatste toevluchtsoord. Maar hoe veilig is deze plek?

In een samenleving waar Fake News, polarisatie en de oproep tot ‘verbinding’ steeds wanhopiger klinkt, kunnen we misschien niet anders dan ons met de beste bedoelingen aan elkaar opdringen. Bij deze voorstelling heeft het collectief per akte nauw samengewerkt met theatermaker Ko van den Bosch, bewegingskunstenaar Jakop Ahlbom en choreograaf Nicole Beutler.

 

"veelzijdig, meerduidig en zeer boeiend bewegingsmateriaal waar je je als toeschouwer haast wel aan over moet geven, en dat beelden oplevert die zich in je vastklauwen en je nog lang na de voorstelling blijven achtervolgen."

Sander Janssens - Theaterkrant

"Zeven mannen met ontbloot bovenlijf en een vrouw halen onwaarschijnlijke caperiolen uit in een overvolle bus. Het is grof, hard en stoer, het gaat over verveling, irritatie en over de pornoficatie van de samenleving. Dat alles onder leiding van regisseur Ko van den Bosch, met een fraaie piëta als slotbeeld. Collectief Het Paradijs gaat komend seizoen avondvullend het theater in. Ik kan niet wachten."

Het Parool over Vormen van opdringerigheid – Part One (Parade 2019)

Kikker Stelt Voor

In de reeks Kikker Stelt Voor stellen we jonge theatermakers aan je voor. Makers die nog niet eerder bij ons te zien waren krijgen in deze reeks een podium. Om de maker beter te leren kennen en begrijpen wordt het programma aangevuld met een informeel nagesprek. Met een drankje in je hand kom je te weten wat de maker drijft, inspireert en hoe de voorstelling tot stand kwam. En natuurlijk is er ruimte voor je eigen brandende vraag.

bekijk hier alle voorstellingen in de reeks Kikker Stelt Voor

Makers, spel, productie en vormgeving - Santino Slootweg, Jurriaan de Vos, Len Leo Vincent, Luuk Weers, Sue-Ann Bel, Ivar Schutte, Jasper Koopmans, Vincent van Woerkom Samenwerking Akte 1 - Ko van den Bosch Akte 2 - Jakop Ahlbom Akte 3 Nicole Beutler eindregie & inspiratie tekst - Ko van den Bosch dramaturgie - Eline de Mey lichtontwerp/techniek - Marcel Slagter / Daan Stigter Vormen van Opdringerigheid is een coproductie van - Collectief Het Paradijs, Feikes Huis, Jakop Ahlbom Company, Nicole Beutler Projects en Productiehuis Theater Rotterdam

 

Te zien in onze foyer

Terug knop Vooruit knop

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop