Maxine Palit de Jong / Zephyr Brüggen / Nadia Amin / Likeminds

Kikker Stelt Voor: Vecht

Theater
wij en de wereld
Jean van Lingen
Vecht

Wat betekent het om uitgekleed te worden door de overheid? Wat betekent het om altijd op je hoede te moeten zijn voor je achternaam, je afkomst en je dubbele nationaliteit?

In de aangrijpende monoloog Vecht die Maxine Palit de Jongh op basis van het toeslagenschandaal schreef, maken we de ondergang mee van Zafirah. Zafirah is een jonge levenslustige vrouw die werkt voor de juridische afdeling van een overheidsinstelling, twee kinderen opvoedt en geplet wordt in de racistische raderen van de overheid. Envelop na envelop valt op de mat, waarin Zafirah wordt aangemerkt als fraudeur. Ze moet betalen en boeten tot er niets meer van haar overblijft. 

Vecht maakt de verwoestende gevolgen van de toeslagenaffaire (tienduizenden ouders werden ten onrechte aangemerkt als fraudeur) voelbaar.

Maxine Palit de Jongh, Nadia Amin, Zephyr Brüggen zijn met de voorstelling Vecht, genomineerd de BNG Bank Theaterprijs 2023.

Tekst - Maxine Palit de Jongh Spel - Nadia Amin Regie - Zephyr Brüggen i.s.m. Nadia Amin Vormgeving / lichtontwerp - Loes Schakenbos Kostuum - Eos Brüggen / Akelei Loos Muziek - Martin van Hees Dramaturgie, tekst begeleiding - Liet Lenshoek Techniek - Luca van Deurzen & Ray Vaessen Met dank aan - Matthias de Koning

Kikker Stelt Voor

In de reeks Kikker Stelt Voor stellen we jonge theatermakers aan je voor. Makers die nog niet eerder bij ons te zien waren krijgen in deze reeks een podium. Om de maker beter te leren kennen en begrijpen wordt het programma aangevuld met een informeel nagesprek. Met een drankje in je hand kom je te weten wat de maker drijft, inspireert en hoe de voorstelling tot stand kwam. En natuurlijk is er ruimte voor je eigen brandende vraag.

Bekijk hier alle voorstellingen in de reeks Kikker Stelt Voor