Nineties Productions & Nic Bruckman

Vast

Muziektheater, Theater
wij en de wereld mind over matter
Lonneke van der Palen
Vast

Schrijver Nic Bruckman werkte 11 maanden als gevangenisbewaarder in de grootste gevangenis van Londen. Daar observeert en ervaart hij de complexiteit van het opgesloten zitten. Een gesloten wereld, waar het kwaad wordt opgeborgen en vrijheid wordt begrensd. Een plek waar tralies grensgebieden zijn en ambiguïteit gevangen zit.

Vast vertelt het verhaal van een cipier die in zijn denken probeert los te komen van de rigiditeit van de gevangenis. Het is zijn laatste dag.

De voorstelling is een wankelmoedige monoloog (gespeeld door Yannick Noomen) vol frustratie, bloed, geweld en verderf, maar ook, ondanks alles, chemie en onbesloten intimiteit. Samen met regisseur Anne Maike Mertens doet schrijver Nic Bruckman een poging om te ontsnappen aan deze rechtlijnige wereld en een nieuw en veelvormig universum op te bouwen.

do 23 november
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
do 23 november
20:00u
Muziektheater, Theater
Van € 9,50 tot € 19,00
vr 24 november
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
vr 24 november
20:00u
Muziektheater, Theater
Van € 9,50 tot € 19,00

Tekst en concept - Nic Bruckman regie en concept - Anne Maike Mertens spel - Yannick Noomen dramaturgie - Han van Wieringen compositie - Genevieve Murphy & Nicholas Thayer Scenografie - Julian Maiwald Lichtontwerp - Wout Panis, Julian Maiwald techniek - Marcel Jansen & HP Hulscher productie - Barbara Reijs verkoop - Via Rudolphi pr en marketing - Berber Stolte en Annabella Rijksen Vast wordt gemaakt door - Bruckman Projecten in coproductie met Nineties en Theater Bellevue Met dank aan - fonds podiumkunsten, stichting Melanie en BNG Cultuurfonds

Over Nineties Productions

Nineties Productions is een collectief van theatermakers met stevige wortels in de muziek. Eerdere voorstellingen speelden veelal op locatie. Ze werden allen via Theater Kikker geprogrammeerd, zoals Untitled, 2017 en Noir, die beide op locatie te zien waren in Kytopia. Merkel was hun eerste reguliere theatertournee, onder meer ondersteund door de Coproducers, een netwerk van acht vlakke vloer theaters in het land. Zowel Merkel als Untitled werden geselecteerd voor kikkers reprisefestival Kikker Kiest. Afgelopen jaar deed Nineties als gevolg van de pandemie onderzoek naar alternatieve vormen van theater. Hun voorstelling Memento Mori werd gespeeld op locatie in Het Huis Utrecht en online.

Meer over Nineties Productions

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop