Theatergroep Aluin

Twelfth night

Theater
gender & identiteit uit de boekenkast
Twelfth night

Helaas zijn, wegens ziekte van één van de acteurs, alle voorstellingen van Twelfth Night geannuleerd. Heb je tickets dan ontvang je z.s.m. bericht en krijg je je geld teruggestort. Het is nog onduidelijk of de voorstellingen in Theater Kikker worden ingehaald. Twelfth Night gaat wel op tournee. Op 11 maart is de voorstelling te zien in Podium Hoge Woerd in De Meern en op 14 april in de Stadsschouwburg Utrecht. Als er nieuwe speeldata in Theater Kikker komen, zullen we tickethouders hierover informeren per mail. 

Twelfth night is ooit door Shakespeare geschreven als stiekem Queer-feestje binnen de normen van de zeventiende eeuw. Omdat destijds in Engeland alle rollen door mannen gespeeld werden, hadden de liefdes-scènes en de genderverwarring in het stuk een extra laag.

Aluin neemt deze Shakespearetekst opnieuw onder handen en bewerkt het stuk vanuit een eigentijds queerperspectief tot een energieke, swingende en knettergekke komedie van nu, waarin een ding zeker is, de liefde overwint altijd! Twelfth night is nu al het leukste uitje in de kerstvakantie.

De tekstbewerking is in handen van Ayden Carlo. De muziek wordt gecomponeerd door New Cool Collective's Willem Friede en Victorine Plante regisseert Jaike Belfor, Sacha Muller, Floyd Koster, Jilles Flinterman en Khouloud Zaher.