De Gemeenschap

Turn Turn Turn

Theater
wij en de wereld
Turn Turn Turn

Een sportieve komedie over mantelzorg en desillusie.

In de stille beslotenheid van een dorp, ergens in Oost-Nederland, woont een vader met zijn dochter. Hij is een voormalig turnkampioen en zit na een val uit de ringen aan een rolstoel gekluisterd. Zij is haar eerste jeugd voorbij en slijt haar dagen als zijn mantelzorger. De symbiotische relatie tussen vader en dochter beweegt heen en weer tussen genegenheid en minachting, tussen zorg en frustratie.

Totdat er een jongeman, afkomstig uit de verre Randstad in de streek komt wonen. De voormalige sporter ziet in hem een kans om zijn eigen gefnuikte ambities alsnog een belichaming te geven; de jonge vrouw maakt mee hoe onderdrukte verlangens hun weg naar erkenning zoeken. Dat de nieuwkomer helemaal geen sportambities heeft en dat zijn liefdesbelangstelling helemaal niet naar vrouwen uitgaat wordt door de andere twee zo lang mogelijk genegeerd. Niet hoe de dingen zijn is belangrijk, maar hoe je wil dat ze zijn.

‘Turn Turn Turn’ is een komedie over verlangen, lichamelijke beklemming en mantelzorg. Een verhaal over de provincie, waar eigen wetten gelden en waar men liever zwijgt dan spreekt.
 

Credits

Regie - Roy Peters Tekst - Rob de Graaf Spel - Iris Vlutters, Jeroen van Arkel, Roy Peters Kostuums - Marrit van der Burgt Licht en techniek - Coen Jongsma Grafisch ontwerp - Peter te Bos Fotografie - Bowie Verschuuren Publiciteit en educatie - Ineke Beemsterboer

di 15 oktober
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
di 15 oktober
20:00u
Theater
Van € 10,50 tot € 21,00
wo 16 oktober
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
wo 16 oktober
20:00u
Theater
Van € 10,50 tot € 21,00

Over De Gemeenschap

De Gemeenschap maakt eigenzinnig, actueel theater dat onze cultuur een (lach)spiegel voorhoudt. Verbaal en fysiek, poëtisch en banaal, toegankelijk en ‘queer’. De Gemeenschap is vaste bespeler van Theater Kikker. Eerder waren ze te zien met Stand up, lie down (2015), Shakespeare Club (2017), Romp (2017), Strindberg & Dal (2019), Christine van Stralen de musical (2020) en Naar Paramaribo (2021). Romp werd tevens geselecteerd voor Kikkers reprisefestival Kikker Kiest.

Meer over De Gemeenschap

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop