DeRonde/Deroo

Kikker Stelt Voor: TRANSIT

Theater, Language no problem
ode aan de fantasie let the body talk
Joshua Walter
TRANSIT

fasten your seatbelt, there’s no estimated time of arrival

Het gevoel van een eeuwige transitzone op een luchthaven waar geen vliegtuig ooit aankomt of vertrekt. Vastzitten in een tussenfase. Terwijl je wacht op hulp, met je koffer in de hand, begint je lichaam te trillen alsof er een aardbeving binnenin je zit. Er is geen hulp onderweg. Je staat er helemaal alleen voor. Advies? Geniet er maar van, want er is nog een lange weg te gaan.

Deze absurde, dromerige en humoristische voorstelling schetst een filmische blik over het gevoel van nooit ergens aankomen. In realiteit zijn we vaker onderweg dan dat we ergens arriveren. We zijn altijd op zoek. We streven naar geluk. We snakken naar liefde. We pogen. We hopen. We dromen. We wensen. We verlangen. Je bent gewaarschuwd voor de turbulentie.

TRANSIT is een vervolg op ‘After The Echo’, dat in 2021 de Best of Fringe Award van het Amsterdam Fringe Festival won.

"Je ziet in het Nederlandse theater niet vaak meer dat makers zo’n consequent en rijk beeldend universum opbouwen als Deroo en De Ronde hier doen."

Theaterkrant

"freaking magical"

Amsterdam Fringe Jury

Concept & Creatie - DeRonde/Deroo Performance - Nick Deroo, Tom de Ronde & Annabel Koele Sound Design - Jethro Cooke Light Design - Grischa Runge Eindregie - Jef Van gestel Dramaturgie - Pol Eggermont Creative Producer - DVMSCO agency - Marieke van Dis Posterbeeld & Teaser - Joshua Walter Productie - DeRonde/Deroo Coproductie - Feikes Huis Bedankt aan - Makershuis Alkmaar, P.A.F., Mathijs Rijsdijk, De Waarbeek, Niels Nijs Mede mogelijk gemaakt door - Alkmaar Maakt Het, Olland-Buisman Stichting

wo 22 november met nagesprek
20:00u
Grote Zaal
Van € 7,00 tot € 14,00
Tickets
wo 22 november
20:00u
Theater, Language no problem
Van € 7,00 tot € 14,00

Kikker Stelt Voor

In de reeks Kikker Stelt Voor stellen we jonge theatermakers aan je voor. Makers die nog niet eerder bij ons te zien waren krijgen in deze reeks een podium. Om de maker beter te leren kennen en begrijpen wordt het programma aangevuld met een informeel nagesprek. Met een drankje in je hand kom je te weten wat de maker drijft, inspireert en hoe de voorstelling tot stand kwam. En natuurlijk is er ruimte voor je eigen brandende vraag.

Bekijk hier alle voorstellingen in de reeks Kikker Stelt Voor

Over DeRonde/Deroo

DeRonde/Deroo bestaat uit de mimers Nick Deroo (België, Oostende, 1990) en Tom de Ronde (Nederland, Delft, 1997). Beiden studeerden aan de Mime opleiding in Amsterdam aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daar vonden ze elkaar in hun gedeelde liefde voor filmisch theater. DeRonde/Deroo creëert droomwerelden die op je netvlies blijven branden. Als kijker krijg je een inkijk in een universum met eigen regels en surreële momenten. Hun voorstellingen worden vaak omschreven als visueel verbluffende gedichten. Tom en Nick zijn beiden ook actief buiten hun collectief. Hierdoor blijven ze zichzelf uitdagen en worden ze geïnspireerd door kunstenaars om hen heen.

Meer over DeRonde/Deroo

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop