Amos Ben-Tal / OFFprojects

The Bone Algorithm

Dans, Performance, Language no problem
let the body talk tech & toekomst wie ben ik
Milena Twiehaus
The Bone Algorithm

De ruimte beweegt de dansers, hun beweging genereert geluid, het geluid herontwerpt de ruimte... Het resultaat is een samenspel van oorzaak en gevolg, maar wie is het instrument en wie is de bestuurder?

The Bone Algorithm is een interdisciplinaire voorstelling met een kinetische installatie die muziek produceert door de beweging van de dansers.

Kan de innerlijke werking van Kunstmatige Intelligentie worden teruggedraaid in Natuurlijke Intelligentie? Amos Ben-Tal, Gosse de Kort en Salvador Breed bundelen wederom hun krachten en verkennen het thema de ‘devolutie’ van technologie. De voorstelling laat ons nadenken over een mogelijke toekomst, waarin een kantelpunt wordt bereikt en de technologie wordt geïmiteerd door het bestaan. Met een verweving van krachtige dans, geluid en beeld creëren de drie kunstenaars een totaalervaring voor het publiek.

"Mateloos fascinerend wat Ben-Tal doet met perceptie van ruimte, tijd en menselijk handelen."

Trouw over de voorstelling Seconds

Credits

Choreografie -Amos Ben-Tal Installatie en ruimtelijke ontwerp - Gosse de Kort Geluid en compositie -Salvador Breed Dans: Alex Blondeau, Luca Cacitti, Xanthe van Opstal Productie - OFFprojects Partners - Korzo, Parkstad Limburg Theaters (Heerlen) OFFprojects wordt structureel ondersteund door - de Gemeente Den Haag en Fonds Podiumkunsten.

wo 09 april
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
wo 09 april
20:00u
Dans, Performance, Language no problem
Van € 10,50 tot € 21,00

Over Amos Ben-Tal

OFFprojects is een collectief van voormalige dansers van het NDT en Batsheva Ensemble dat zich verzamelt rondom het werk van choreograaf en musicus Amos Ben-Tal. OFFprojects werkte de afgelopen jaren succesvol samen met interdisciplinair kunstenaar Gosse de Kort (Interval, 2021) en geluidskunstenaar Salvador Breed (PART, 2022). In beide stukken vonden de makers een symbiose van hun kunstvormen en maakten ze innoverende voorstellingen. Interval werd genomineerd voor de prestigieuze Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie en PART werd door de pers benoemd tot een van de beste voorstellingen in 2022.

Meer over Amos Ben-Tal

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop