Vanja Rukavina / Toneelschuur Producties ism de Coproducers

Superposition

Theater
wij en de wereld wie ben ik
Annaleen Louwes & Esther Noyons
Superposition

Als je het allemaal objectief bekijkt; als we het even cijfermatig benaderen; als we ‘next level’ gaan: ontdekken we dan dat we allemaal hetzelfde zijn? Of ontdekken we dan juist dat alle ontelbare verschillen tussen mensen en culturen nog veel dieper liggen dan we denken?

SUPERPOSITION is een humoristische voorstelling als een absurde algebraïsche vergelijking: de overeenkomsten en verschillen tussen Nederland en Japan, tussen kansrekening en geometrie, tussen man en vrouw en tussen nieuwkomerschap en ervaring worden tegen elkaar afgezet. Wat blijft er als kern aan beide zijden van de vergelijking over? En wat kan er tegen elkaar worden weggestreept? Een idealistische en academische voorstelling vol karaoke, cocktailparty's en een hartstochtelijk wiskundig seminar.

Regie - Vanja Rukavina Met - Rino Daidoji, Mizuki Kondo, Keja Klaasje Kwestro, Bram Suijker

wo 29 november
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
wo 29 november
20:00u
Theater
Van € 9,50 tot € 19,00
do 30 november
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
do 30 november
20:00u
Theater
Van € 9,50 tot € 19,00

Over Vanja Rukavina

Vanja Rukavina rondde in 2011 zijn acteursopleiding aan de Toneelacademie Maastricht af en speelde meteen na zijn afstuderen gedurende een periode van 6 jaar in verschillende voorstellingen bij Internationaal Theater Amsterdam. Sinds 2017 speelt Rukavina bij Het Nationale Theater waarin hij in 2018 voor zijn rol in de voorstelling The Nation de Arlecchino won voor beste mannelijke bijrol. In 2014 maakte hij samen met Daria Bukvic, Saman Amini en Majd Mardo de voorstelling Nobody Home die geselecteerd werd voor het Theaterfestival. Zijn eigen performance BOKKO in samenwerking met Karel van Laere reisde gedurende 8 jaar door Europa, China en Zuid-Korea en in 2019 presenteerde hij zijn solovoorstelling LANGUAGE over taal en identiteit, die in datzelfde jaar werd genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs.

Meer over Vanja Rukavina

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop