Bosse Provoost/Ezra Veldhuis

Kikker Stelt Voor: SUN-SET

Installatie, Performance, Installatie
ode aan de fantasie
Joeri Thiry
SUN-SET

Let op! Deze voorstelling is niet geschikt voor mensen met epilepsie, claustrofobie of angst voor het donker.

In het begin was er slechts vormeloze duisternis.

Al eeuwenlang vertelt de mens zichzelf uiteenlopende verhalen over wat daarna kwam: het ontstaan van de wereld. In SUN-SET proberen theatermakers Ezra Veldhuis, Bosse Provoost en Oshin Albrecht te achterhalen hoe een 'kosmogonisch moment' kan worden verbeeld; het fragiele moment waarop 'niets' omslaat in 'iets'.

Een intieme performance die schippert tussen licht en duisternis, tussen abstractie en figuratie en je zo tot, of tot net voorbij, de grenzen van je verbeelding brengt.

Kikker Stelt Voor

In de reeks Kikker Stelt Voor stellen we jonge theatermakers aan je voor. Makers die nog niet eerder bij ons te zien waren krijgen in deze reeks een podium. Om de maker beter te leren kennen en begrijpen wordt het programma aangevuld met een informeel nagesprek. Met een drankje in je hand kom je te weten wat de maker drijft, inspireert en hoe de voorstelling tot stand kwam. En natuurlijk is er ruimte voor je eigen brandende vraag.

Bekijk hier alle voorstellingen in de reeks Kikker Stelt Voor

Concept - Ezra Veldhuis, Bosse Provoost Creatie - Oshin albrecht, Bosse Provoost, Ezra Veldhuis Geluidsontwerp - Benjamin Cools Dramaturgie - Sébastien Hendrickx

Extra: Folds van Cecilia Berghall

Een hoek gevuld met 4000 gevouwen papiertjes. Papier vouwen is een middel om ons te verbinden met andere mensen en met hen te communiceren over moeilijke onderwerpen, de donkere kant van de menselijke ervaring in een mooie, creatieve omgeving. Het project Folds gaat over hoe het maken van kunst gedachtes kan produceren en vormen. Dat het iets doen of het maken van iets soms kan aanzetten tot vernieuwen en bevragen van onze gedachtes. Dat een handeling kan leiden tot een confrontatie met wat we denken, maar ook kan zorgen voor een verbinding met anderen. Kom voor of na de voorstelling naar onze foyer en vouw mee!