Loïc Perela

SOLO:The plenty-I-hear moves the bodies I live by

Dans, Language no problem
wie ben ik let the body talk
SOLO:The plenty-I-hear moves the bodies I live by

In SOLO zal ik stukjes van verhalen creëren die blijven hangen zodat jij hun eindes kan bedenken 
Met SOLO wil ik met mijn stem en lichaam soundscapes maken waarop jij kunt bewegen 
Tijdens SOLO zal ik dansen 
Tijdens SOLO wil ik dansen alsof er geen morgen is omdat ik alleen het hier en nu ken

In de dansperformance SOLO zoekt Loïc Perela naar de stemmen en verhalen die hem hebben gemaakt tot wie hij is. Op welke manieren construeren, ontvangen, beloven en negeren we verhalen? Hoe vormen ze ons? Hoe vormen ze de manier waarop we kijken en anderen ervaren? 

Geschiedenis, politiek, sociale normen en verwachtingen samen met het onbekende en stiltes zijn factoren die ons beïnvloeden. Perela danst met deze factoren, zijn lichaam en ziel worden tenslotte door deze klei gevormd. Hij luistert of schermt zijn oren af, opent of sluit zijn ogen. “Ik creëer kleine afzonderingen om daarin te hangen.”

Concept en performance - Loïc Perela Sounddesign - João Polido Lichtdesign - Agnese Rosati Productie - Colab.loïcperela Coproductie - CC-Heidelberg; Unterwegstheater

zo 19 maart
20:00u
Grote Zaal
Van € 8,00 tot € 16,00
Tickets
zo 19 maart
20:00u
Dans, Language no problem
Van € 8,00 tot € 16,00

Over Loïc Perela

Loïc Perela is een onafhankelijke choreograaf en dansdocent die momenteel woont en werkt in Portugal. Met zijn werk probeert hij een verbinding te creëren tussen het sensorische en het conceptuele, het energetische en het structurele, het abstracte en het fictionele. Hij benaderd het lichaam als een archief, een storyteller én boombox in één en deelt met zijn bezoekers de complexiteit, veelzijdigheid en gelaagdheid die ieder van ons, op een eigen manier, belichaamt. Eerder zag je bij ons zijn voorstellingen Senses, Hashtag en Voice.

Meer over Loïc Perela