Maxime Dreesen

Kikker Stelt Voor: PEEKABOO

Theater, Language no problem, Performance
gender & identiteit let the body talk
PEEKABOO

Hoe zou je leven eruitzien als jij je seksualiteit opnieuw kon onderzoeken in de openbare ruimte? 

PEEKABOO is een speels visioen waarin de wereld een seksspeeltuin is. Een utopie die via cruising nieuwe manieren van contact verbeeldt om uiteindelijk te verdwalen in een web van experimentele relaties en onverwachte ontmoetingen. Er is geen revolutie, zonder een seksuele revolutie! Uit de slaapkamer, de straat op! 

Het fenomeen cruising (het zoeken van vluchtige seksuele contacten in de buitenlucht) is een tijdloos verhaal over de controle van lichamen, ruimte en tijd. Wie mag wat, waar en wanneer? Vragen die de personages ertoe aanzetten om te experimenteren met zichzelf, elkaar en hun omgeving op zoek naar hun persoonlijke idee van plezier.

In deze interdisciplinaire theatervoorstelling experimenteert theatermaker Maxime Dreesen met de relatie tussen de disciplines drag, hypnose, muziek, tekst en dans. Een performance met een ASMR-hypnotiseur als gids door het verhaal, campy musicalsongs en een trance ambient track als natuurlijk geluidstapijt. Op deze reis ontmoet je tal van entiteiten zoals drag clown Couenne, mating bird Courtney, Oscar The Explorer en ghosts of the past and future. Ze botsen en druipen, zoeken en verstoppen, zingen en lachen in een scenografie, door touche–touche, die even levendig en seksueel is als zijzelf.

Credits

regie en concept - Maxime Dreesen van en met Drag Couenne/Adrien De Biasi, Courtney May Robertson E.A. tekst - Oscar Mathieu Le Bussy scenografie en licht - Touche–Touche (Théo Demans) dramaturgie - Hannah Brugge muziek - Benne Dousselaere kostuum - Dragadina hypnose Julia Dyck graphic artwork - Yanis Berrewaerts productie - Tabooboo Vzw coproductie - De Nieuwe Vorst En De Studio Met Steun Van - PLAN BRABANT

di 08 april
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
di 08 april
20:00u
Theater, Language no problem, Performance
Van € 9,00 tot € 18,00

Over Maxime Dreesen

Maxime Dreesen (1996) is theaterregisseur en performer. Diens werk behandelt thema’s zoals sekspositiviteit, unlearning, gender spectrum en schaamte. Maxime zet diens missie voort om de wereld seksueel meertalig op te voeden en neemt met een humoristische blik beladen thema’s onder de loep. Na de protestperformance Youth For Sex (2021) en solovoorstelling Countersex Education (2022) vertrekt PEEKABOO vanuit een collectieve en maatschappelijke insteek van (publieke) seksualiteit.

Meer over Maxime Dreesen

Kikker Stelt Voor

In de reeks Kikker Stelt Voor stellen we jonge theatermakers aan je voor. Makers die nog niet eerder bij ons te zien waren krijgen in deze reeks een podium. Om de maker beter te leren kennen en begrijpen wordt het programma aangevuld met een informeel nagesprek. Met een drankje in je hand kom je te weten wat de maker drijft, inspireert en hoe de voorstelling tot stand kwam. En natuurlijk is er ruimte voor je eigen brandende vraag.

Bekijk hier alle voorstellingen in de reeks Kikker Stelt Voor

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop