Ann Van den Broek / WArd/waRD

Ohm

Dans, Language no problem
wij en de wereld let the body talk
Rio Staelens
Ohm

Weerstand. Verlies. Actie. Verstilling. Een eenzame strijd. Een pompende en doorlopende herhaling zonder eind. Bewegen wordt dwangmatig vechten om controle te behouden. Weerstand bieden tegen het vluchtige en vergankelijke. Lichamen in verzet, lichamen in overgave.

In Ohm maakt choreograaf Ann van den Broek controle en verzet in beweging tastbaar met dwingende ritmes en weerbarstige performers. De focus ligt op het idee van weerstand. Ann stript haar werk van bijkomende emoties om de essentie te raken. De dwingende stijl in deze voorstelling houdt de weerstand vast en voelbaar. Ohm voelt als een tunnel zonder eind. Een ge├źngageerde en uiteindelijk vernietigende choreografie.

Ann van den Broek maakte in 2010 de eerste versie van Ohm. De choreografie past bij de actualiteit waarin we nu leven en daarom ontstond de nieuwe noodzaak voor deze herinterpretatie waarin wordt gereflecteerd op de oorspronkelijke voorstelling. Ligt de balans inmiddels ergens anders?

Choreografie - Ann Van den Broek Performers - Jean-Gabriel Maury, Isaiah Selleslagh, Carla Guerra Geluidsperformance staalplaat - Ann Van den Broek, Carla Guerra Muziek - Arne Van Dongen Toneelbeeld - Niek Kortekaas Lichtontwerp - Bernie van Velzen Styling - Ann Van den Broek

za 25 maart
20:00u
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
za 25 maart
20:00u
Dans, Language no problem
Van € 9,00 tot € 18,00

Over Ann Van den Broek

Ann Van den Broek maakt sinds 2000 met haar Vlaams/Nederlandse gezelschap WArd/waRD producties waarin ze de grenzen van dans als discipline telkens bevraagt, verlegt en herschrijft. Menselijke gedragspatronen, gemoedstoestanden en indrukken maar ook maatschappelijke thema’s vormen belangrijke inspiratiebronnen. De choreografieën zijn steevast minutieus, bijna mathematisch samengestelde structuren die vertrekken vanuit een analyse van het bewegende lichaam.

Ann oogst veel succes in binnen- en buitenland en werd in Nederland meerdere malen genomineerd voor de Zwaan voor beste dansproductie I SOLO MENT (2009), Domestica (met Krisztina de Châtel, 2013), Accusations (2017) en Memory Loss (2020). Voor de voorstellingen Co(te)lette (2008) en The Black Piece (2015) won ze daadwerkelijk een Zwaan. Ann is regelmatig in Theater Kikker te zien.

Meer over Ann Van den Broek