De Gemeenschap

Oh Happy Days

Theater
wij en de wereld gender & identiteit mind over matter
Oh Happy Days

Een groep jonge mensen heeft zich verenigd. Als een heuse reli-popgroep scharen ze zich rond de piano om te zingen over wat zij geloven. Sterker nog: over wat ze zeker weten. Als een van de leden een nieuwe jongen in de community introduceert, ontstaat er wantrouwen: waarom is Kevin zo dol op Stefan? Wat hebben zij met elkaar? Er zijn toch dingen die in onze gemeenschap niet kunnen? 

Religieuze beleving is terug van nooit weggeweest. Geloven is voor veel mensen aantrekkelijk omdat het leven er overzichtelijk door wordt en betekenis krijgt. Maar waar geloofd wordt is ook altijd sprake van taboes, van wat niet moet en wat niet mag. Oh Happy Days laat zowel de vrijheid als de benauwenis zien van een gedeelde overtuiging.

Regie - Roy Peters Tekst - Rob de Graaf Spel - Kevin Klein, Pien Trieling, Stefan Cappiello, Iris Vlutters, Abel de Vries Muziek - Rutger de Bekker Kostuums - Marrit van der Burgt Licht en techniek - Coen Jongsma Grafisch ontwerp - Peter te Bos Campagnefoto - Bas de Brouwer Publiciteit - Ineke Beemsterboer Zakelijke leiding - Jasper Hupkens

wo 24 januari
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
wo 24 januari
20:00u
Theater
Van € 9,50 tot € 19,00
do 25 januari
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
do 25 januari
20:00u
Theater
Van € 9,50 tot € 19,00

Over De Gemeenschap

De Gemeenschap maakt eigenzinnig, actueel theater dat onze cultuur een (lach)spiegel voorhoudt. Verbaal en fysiek, poëtisch en banaal, toegankelijk en ‘queer’. De Gemeenschap is vaste bespeler van Theater Kikker. Eerder waren ze te zien met Stand up, lie down (2015), Shakespeare Club (2017), Romp (2017), Strindberg & Dal (2019), Christine van Stralen de musical (2020) en Naar Paramaribo (2021). Romp werd tevens geselecteerd voor Kikkers reprisefestival Kikker Kiest.

Meer over De Gemeenschap

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop