Amira al Rawi

Nadia

Dans, Language no problem
wie ben ik let the body talk persoonlijk
Yu Check Tsang
Nadia
Amira al Rawi

Nadia

Dans, Language no problem
wie ben ik let the body talk persoonlijk
Yu Check Tsang
Nadia
Amira al Rawi

Nadia

Dans, Language no problem
wie ben ik let the body talk persoonlijk
Yu Check Tsang
Nadia

Als kind is het je grootste angst om je ouders te verliezen. Op jonge leeftijd is dit de realiteit voor Amira. Met het verliezen van haar ouders, is ze ook haar gevoel van thuis en veiligheid verloren. Nadia is de naam van de moeder die Amira abrupt is kwijtgeraakt. In de danssolo Nadia kijkt Amira terug op het verleden in de hoop te verklaren wat dit voor haar toekomst betekent.

Bij het maken van de voorstelling zocht Amira oude contacten opgezocht, in zoektocht naar antwoorden. Zoals politieagenten en haar zussen die zij meer dan 18 jaar niet gesproken heeft. Het was een jaar van ontdekkingen, maar ook vol moeilijke confrontaties. De voorstelling toont de spanning van de zoektocht en de verschillende emoties en fases van rouwverwerking. Het gevecht dat zij voert, maar ook iemand die niet meer wilt vechten en gewoon weer kind wilt zijn. Hoopvol, veilig en vertrouwd. 

Choreografie & dans - Amira al Rawi Regie - Leo Spreksel Licht- en geluidsontwerp - Peter Lemmens Muziek - Stijn van Strien, Joseph Magee, Peter Lemmens Zang - Karima el Fillali Decorontwerp - Amira al Rawi Decor - Jakob Witte Met dank aan - Dansschool Wesseling Mede mogelijk gemaakt door - Fonds Podiumkunsten, Urban Projecten
 

do 11 mei
20:00u
Grote Zaal
Van € 8,00 tot € 16,00
Tickets
do 11 mei
20:00u
Dans, Language no problem
Van € 8,00 tot € 16,00

Over Amira al Rawi

Amira al Rawi is een jonge danseres die zich ontwikkeld heeft tot een bijzondere maker met de missie om verhalen te vertellen. Kwetsbare verhalen met een intiem karakter. Vanuit een sociologisch perspectief zet Amira verhalen in om de kijker aan het denken te zetten over taboes. Door dans in te zetten gaat zij het ongemak van het gesprek uit de weg en wakkert zij de fantasie en inlevingsvermogen van de kijker aan. 

Begonnen in de Hip Hop scene, heeft Amira zich ontwikkeld in haar eigen authentieke stijl wat bestaat uit een wrijving van sierlijke symboliek en rauwe flow. Invloeden komen o.a van de dansstijlen Voguing, Waacking, House en Breakdance. In 2017 maakt Amira haar eerste voorstelling met coaching van Shailesh Bahoran: Bouie. In deze voorstelling dansen acht dansers een voorstelling wat gaat over de paradox van activisme. Nadia is Amira’s eerste solovoorstelling waarin zij reflecteert op het grote verdriet van het verliezen van haar moeder. Bij deze voorstelling is zij gecoacht door Shailesh Bahoran en Leo Spreksel. In een onderzoek naar de wrijving tussen haar tegenstrijdige culturele normen en waarden ontwikkelde Amira onder begeleiding van Lloyd Marengo en Leo Spreksel haar tweede solovoorstelling genaamd Layla. Amira is nog lang niet uitgedanst en zal de komende jaren nog meer theatervoorstellingen ontwikkelen.

Meer over Amira al Rawi