Jip Smit

Kikker Stelt Voor: Motherland

Theater
ode aan de fantasie vrouwenpower
Casper Koster
Motherland

Theatermaker Jip Smit neemt je mee naar een duistere en magische wereld. Een plek waar alles draait om eeuwenoude tradities en rituelen. Hier, op ‘De Eilanden’, worden mannen 80 jaar oud en leven vrouwen maar drie dagen. Maar dan wordt Katinka geboren...

Motherland vertelt het verhaal van een strijdlustige vrouw die anders is en zich zal verzetten tegen de gevestigde orde. Ze gaat op een gevaarlijke zoektocht naar haar identiteit om zich te bevrijden van de heersende norm.

In deze solo brengt Jip Smit een ode aan het fantasy-genre en daagt je uit de grenzen van je verbeeldingskracht te verleggen. In een verhaal vol zwarte humor, waar Game of Thrones en The Office elkaar ontmoeten, worden actuele thema’s als norm-denken en man/vrouw verhoudingen aan de kaak gesteld.

"Fantasy, maar wel vermengd met knullige kantoorhumor. En dat op toneel. Noem het gerust een nieuw genre."

de Volkskrant

"De hutspot van invloeden smaakt zalig."

Het Parool

"Jip Smit is een meesterverteller. Ze neemt het publiek moeiteloos mee in een mooi verhaal. Game of Thrones meets feministisch manifest."

Jury Amsterdam Fringe 2020

Concept, spel - Jip Smit Regie - Esther Habbema Muziek - Ralf Pouw

vr 21 oktober
20:00u
Theater
Van € 7,00 tot € 14,00
Tickets
vr 21 oktober
20:00u
Theater
Van € 7,00 tot € 14,00

Over Jip Smit

Jip Smit studeerde in 2012 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze speelde bij Internationaal Theater Amsterdam, Orkater en Stage-entertainment. Ook was ze te zien in de veelgeprezen revue Showponies. Met Motherland maakt ze haar debuut als theatermaker. Met deze voorstelling werd ze in 2020 winnaar van ‘ Best of Fringe’ 2020.

Meer over Jip Smit

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop