Werkplaats Walhalla / Stichting STEL

Kikker Stelt Voor: Life, Actually

Theater
ode aan de fantasie persoonlijk
Life, Actually

Welkom bij de romantische komedie. Het genre dat verguisd wordt, maar waar stiekem iedereen van smult. Net zoals met junkfood. We weten dat het niet gezond is, maar wat smaakt het heerlijk! De romcom belooft dat liefde het antwoord is op alles. Dat je soulmate zomaar in je schoot kan vallen, met als enige voorwaarde een minimale emotionele (en soms uiterlijke) transformatie. Wat een belofte! Wat een vooruitzicht! 

Wat nou als we in onze samenleving de zoetsappigheid van de romantische komedie beschouwen als een radicaal potentieel? Als medicijn tegen de polarisatie? Wat als we ervoor kiezen te geloven in de liefde en zo ons cynisme verzachten? Zou de wereld daar een betere plek van kunnen worden? 

In Life, Actually ontmoeten een man en een vrouw elkaar in de foyer na het zien van een romcom. In een absurde dialoog over de romcom raken ze zelf verstrikt in het genre. Een romcom over een romcom na een romcom.

Tekst, concept en spel - Thomas Claessens en Romy Moons Zakelijke en productionele ondersteuning - Werkplaats Walhalla Eindregie - Kim Karssen Productie - Werkplaats Walhalla / Stichting STEL Met dank aan - Sanne Vanderbruggen, De Brakke Grond, Sarah Moeremans

do 30 november met nagesprek
20:30u
Kleine Zaal
Van € 7,00 tot € 14,00
Tickets
do 30 november
20:30u
Theater
Van € 7,00 tot € 14,00
vr 01 december met nagesprek
20:30u
Kleine Zaal
Van € 7,00 tot € 14,00
Tickets
vr 01 december
20:30u
Theater
Van € 7,00 tot € 14,00

Over STEL

Romy Moons en Thomas Claessens leerden elkaar kennen op de Toneelacademie Maastricht. Samen vormen ze STEL, naar hun gelijknamige debuutvoorstelling uit 2021. STEL schrijft, maakt en speelt voorstellingen waarin het banale gebabbel centraal staat. Als makers geloven zij dat de kern juist in de randzaken verscholen ligt. Hun personages raken daarom vaak de draad kwijt en weiden uit over onbenullige details. Maar in dat ontwijken van de essentie vinden ze elkaar en raken ze af en toe iets aan dat de situatie overstijgt. 

Romy Moons is in 2020 afgestudeerd als performer aan de Toneelacademie Maastricht en maakt en speelt sindsdien in verschillende samenstellingen. Thomas Claessens studeerde in 2019 af van de acteursopleiding aan de Toneelacademie Maastricht en speelt sindsdien in verschillende voorstellingen.

Meer over STEL

Kikker Stelt Voor

In de reeks Kikker Stelt Voor stellen we jonge theatermakers aan je voor. Makers die nog niet eerder bij ons te zien waren krijgen in deze reeks een podium. Om de maker beter te leren kennen en begrijpen wordt het programma aangevuld met een informeel nagesprek. Met een drankje in je hand kom je te weten wat de maker drijft, inspireert en hoe de voorstelling tot stand kwam. En natuurlijk is er ruimte voor je eigen brandende vraag.

Bekijk hier alle voorstellingen in de reeks Kikker Stelt Voor