Club Lam

Lesbos

Theater
gender & identiteit wij en de wereld uit eigen stad
Lesbos

In deze hedendaagse hervertelling zien we Sappho als het pop-icoon van dit moment. In haar concerten moedigt ze vrouwen aan om hun leven te laten leiden door liefde, vrijheid en gelijkheid. Ooit was Sappho spiritueel leider van haar eigen intieme vrouwencommune waar ze het oogstseizoen vierden met sappige perziken en gezamenlijk dansten rond de intense vuren tijdens Beltane. Langzamerhand blijkt dat deze waarden niet rechtop kunnen blijven staan in een geglobaliseerde consumptiemaatschappij.

Sappho’s fans reizen naar Lesbos af voor seksual healing, maar de realiteit blijkt complexer te zijn dan gedacht. Sappho worstelt met de verwachtingen van haar fanbase en de druk om te presteren, zowel in haar kunst als in haar relatie met haar geliefden. Het is onmogelijk om de -godinnenstatus- vol te houden. Met haar jonge volgeling Atthis deelt Sappho een diepe connectie, maar hun relatie wordt gekenmerkt door conflicten en misverstanden. Megara, een van haar grootste fans, confronteert Sappho met de realiteit van de huidige onwetendheid van vrouwelijk genot in deze mannenwereld. Daar komt de orgasmekloof om de hoek kijken. 

Een avond waarin we op humoristische wijze onze kijk op liefde en seks bevragen.

Dinsdag 22 oktober is de première. 

Credits

Actrices: Marloes IJpelaar, Ella Kamerbeek, Ayla Çekin Satijn Tekst: Marloes IJpelaar Productie: Ella Kamerbeek Dramaturgie: Ayla Çekin Satijn Eind-regie: Anouk Beugels Campagnebeeld: Vivian Camphuijsen, Julia Suyker, Dian Beekhuis Muziek: Myrthe van der Vuurst de Vries, Luka de Koe VJ: Kristel Doest Vormgeving PR: Renee Mes Kostuum: Julia Suyker, Studio Hiem Techniek: Joris Schipper Marketing: Bo Peters PR: AnneMarie Blokker Zakelijk Leider: Moon Brocken Expositie: Noor Houtakkers Scène fotografie: Daniela Petrovic Socials: Daniela Petrovic Trailer: Mitch van Schijndel, Daniela Petrovic Choreograaf: Vera Huisman Regie-assistent: Maria Wiersma

Speciale dank aan: Dood Paard, Het Amsterdamse Bostheater, Wieke Vrijhoef
Mogelijk gemaakt door: Provincie Limburg, Gemeente Utrecht, FPK, Fonds21, Cultuurfonds Limburg, , KF Hein fonds, Fentener van Vlissingen, Elise Mathilde Fonds 
In coproductie met: Maaspoort Venlo & VIA Zuid

wo 23 oktober
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
wo 23 oktober
20:00u
Theater
Van € 10,50 tot € 21,00
do 24 oktober
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
do 24 oktober
20:00u
Theater
Van € 10,50 tot € 21,00
vr 25 oktober
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
vr 25 oktober
20:00u
Theater
Van € 10,50 tot € 21,00

Over Club Lam

Club Lam (2018) is een all-female theatercollectief uit Utrecht. Met een frisse blik en eigen teksten beuken ze door glazen plafonds en verwoesten vastgeroeste rolpatronen op zoek naar een uniek vrouwelijk perspectief. Van twee toiletdames (Politiek Wanhoop, 2018) tot de instafamous Marie Antoinette (Let Them Eat Cake, 2019), een Maria Magdalena met millennial issues (Die All Ready, 2020) en Lolita die vertelt hoe de seksualisering in haar kinderjaren effect op háár heeft gehad (Lolita, 2021); Club Lam laat vrouwen aan het woord. 

Meer over Club Lam

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop