Eva Line de Boer / Het Zuidelijk Toneel

Infinity Chan

Theater
wij en de wereld tech & toekomst
Sofie Knijff
Infinity Chan

Een vrouw zoekt geborgenheid in de duistere krochten van het internet. Ze wordt steeds dieper een wereld ingezogen waar mensen hun meest extreme gedachten delen. 

Om zich te bevrijden van haar eigen identiteit creëert ze avatars die veel verder durven gaan dan zijzelf. Ongemerkt beginnen de fysieke en digitale wereld door elkaar te glitchen.

Infinity Chan is een unheimische onderdompeling in een op anime geïnspireerde wereld, getriggerd door het verhaal van Frederick Brennan. De oprichter van het forum 8Chan waar racistische, seksistische en antisemitische berichten ongecensureerd geplaatst worden. Een voorstelling over de vraag wie de verantwoordelijkheid draagt wanneer digitale creaties een eigen leven gaan lijden. Wat als het internet een bewustzijn en een geweten had: hoe zou het zich dan wreken?  

Concept & regie - Eva Line de Boer Spel - Jessie Wilms Onderzoek & tekst - Steff Geelen, e.a. Video - Karlijn Milder, Mats Logen Scenografie - Tim Vermeulen Geluidsontwerp - Harpo ’t Hart Kostuumontwerp - Carly Everaert Dramaturgie - Piet Menu

di 15 november
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
di 15 november
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
wo 16 november
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
wo 16 november
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00

Over Eva Line de Boer

Eva Line de Boer is een van de meest veelbelovende theatertalenten van het moment. Ze geeft in haar voorstellingen vorm aan haar fascinatie voor het openlijk delen van emoties in de openbare ruimte. Ze slaagt erin om tegelijk de schoonheid als de knulligheid van de mens te laten zien. In 2014 ontving ze de Ton Lutz Award, in 2016 de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs en 2019 de Charlotte Köhler prijs. Elly Scheele won het TheaterTekstTalent Stipendium van het Prins Bernhard Cultuur Fonds voor de tekst van Of ja. Elly heeft geschreven voor onder meer VPRO Medialab, NTJong, Lowlands, Orde van de Dag, Theater Bellevue en Garage TDI. Eerder maakte ze samen o.a. dit gebeurt allemaal tegelijk (2016) en Rust zacht Billy (2020). Van Eva Line waren daarnaast ook de voorstellingen Tutorial, the art of living (2018), Zeventien (2018) en Norway.Today (2019) in Theater Kikker te zien.

Meer over Eva Line de Boer

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop