Connor Schumacher

Hold

Performance, Language no problem
wij en de wereld let the body talk
Jeisson Drenth
Hold

Het is een feest, een proces, een noodkreet en een reikende hand. HOLD is een wervelende revueshow waarin wij bewegen met en naar elkaar. 

Voor Hold slaat Connor Schumacher de handen ineen met vijf andere makers op het gebied van sociale- en ruimtelijke vormgeving, kunst en wetenschap. Samen creëren zij een clubavond die ernaar streeft om iedereen – every body – te verwelkomen. Makers en deelnemers vormen een samenleving in het klein. We oefenen wat mens-zijn betekent in een meer en meer polariserende wereld. Hoe houden we elkaar daarin vast?

De vruchtbare grond waar zaden zich voeden, waar wortels wortelen voor stevigheid en stabiliteit, die plek waar alles start met groeien; de Underground, de Nacht, de Club. Welcome to the HOLD.

We dansen
We maken contact met elkaar
We worden geconfronteerd met onze grenzen
We verkennen onze intenties tegenover onszelf en de ander
We laten onze stem horen
In korte scènes repeteren wij de metaforen waar we naar leven
We beoefenen onze gewoontes en sociale interacties
We dansen met het gemak en ongemak 

Verwacht vreugde, inspanning, een lach en een traan

HOLD is een samenwerking met - Romy Rockx, Jeisson Drenth, Gabriel Fontana, Deborah Sumter, Joana Cavaco, Connor Schumacher Dramaturgie - Maaike Schuurmans Licht- en videotechnicus - Edwin van Steenbergen Kostuums - Isabell Schulz

vr 04 november
21:00u
Performance, Language no problem
Van € 8,00 tot € 16,00
Tickets
vr 04 november
21:00u
Performance, Language no problem
Van € 8,00 tot € 16,00

Over Connor Schumacher

Connor Schumacher is een choreograaf uit Rotterdam. Hij begon met dansen aan het Purchase College Conservatory of Dance in New York. Sinds 2013 is hij in Nederland gevestigd en ontwikkelt hij zich onder de vleugels van Dansateliers. Hier maakte hij o.a. Boy oh Boy (2013), Boy oh Boy 2: God’s first creature (2014), The Fool (2015) en OK Future (2017) i.s.m. Lucy Suggate. In 2015-2017 nam hij deel aan het Europese project Dancing museums en presenteerde hij werk in o.a. The Louvre, Parijs, The National Gallery in Londen en Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. In die tijd presenteerde hij zijn werk in Utrecht in het Moving Futures festival. In 2017 werd Connor genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen. In 2019 was hij in Theater Kikker te zien met de hit Funny soft happy & the opposite, in 2021 was zijn Pilot PC geselecteerd voor Kikker Kiest.

Meer over Connor Schumacher