Davy Pieters / Theater Rotterdam

Kikker X Stadsschouwburg Utrecht: HEAT

Performance, Theater
wij en de wereld
Tickets Over de maker(s)
Stadsschouwburg Utrecht
Floor Verhulst
HEAT

In HEAT zoomt theatermaker Davy Pieters in op de invloed die klimaatverandering heeft op de onderlinge verhoudingen binnen een familie. Pieters onderzoekt in deze apocalyptische voorstelling de manier waarop gedrag, patronen en trauma van generatie op generatie worden doorgegeven.

Hitte is overal. Voor hitte kan je onmogelijk wegvluchten en alle verzet is vergeefs. De almaar stijgende, oncontroleerbare temperatuur raakt ons allemaal.

De jongste generatie van een familie breekt radicaal met dat wat hen door hun (voor)ouders is doorgegeven. Het toont de worstelingen die gepaard gaan met die breuk én met het opnieuw vinden van je plek binnen het gezin. In HEAT staat een familie als metafoor voor onze samenleving. Davy maakt met HEAT haar debuut in de grote zaal en wordt daarbij ondersteund door een kolossaal vijftigkoppig koor in een koperen decor van monumentale afmetingen. De overweldigende koorzang stuwt de hitte naar ongekende hoogtes en creëert een vuurzee van geluid.

Davy stond eerder in Theater Kikker met o.a. de voorstellingen Not all is lost en CRISPR . In mei staat Davy ook weer in ons theater met de voorstelling Do not look back with regret, maar nu eerst HEAT op locatie in de Stadsschouwburg Utrecht. 

concept en regie: Davy Pieters foto: Floor Verhulst

zo 07 april op locatie
20:00u
Stadsschouwburg Utrecht
 
Tickets
zo 07 april
20:00u
Performance, Theater
 

Over Davy Pieters

De voorstellingen van Davy Pieters (1988) zijn onderzoeken naar de toekomstige mens en de manier waarop deze beïnvloed wordt door technologische ontwikkelingen en beeldcultuur. Haar voorstellingen kenmerken zich door een sterke beeldende, fysieke en filmische stijl.

Tijdens de zomer van 2018 werd Davy Pieters met twee voorstellingen geselecteerd voor de De Biënnale van Venetië. In het najaar 2018 maakte zij met Theater Rotterdam How to Build a Universe en in het voorjaar van 2019 What we leave behind met Theater Utrecht. How to build a Universe kreeg de VSCD mimeprijs 2019.

Meer over Davy Pieters

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop