DOX

DOX Club Specials

Specials & festivals, Dans, Theater
let the body talk uit eigen stad
DOX Club Specials

Van theater, dans, dikke beats tot spoken word: voel de energie van de DOX Club! De afgelopen maanden hebben DOX performers in co-creatie met makers Merel Severs & Lars Brinkman en Mohamed Yusuf Boss & Katy Streek hard gewerkt in een onderzoekstraject. Tijdens de Club Specials op zaterdag 6 mei vindt de tweede DOX Club presentatie van het seizoen plaats in Theater Kikker.

De Clubtrajecten zijn een broedplaats voor research, presentaties en producties. Bij de DOX Club kunnen jonge performers een seizoen lang onderzoeken, creëren en leren met diverse makers van dit moment. Of je nu achter de Nederlandse dijken geboren bent of in een ander deel van de wereld. Of je nu een vooropleiding hebt afgerond of het allemaal zelf hebt uitgevogeld; DOX gaan voor talent tussen de 16 en 25 jaar. Selfmade kunstenaar, doorstromer of voorbereidend op het werkveld, het kan allemaal.

DOX Club Merel en Lars

In XCTDS (Exactitudes) proberen de performers exacte kopieën van elkaar te worden, en zoeken daarin de grens tussen eigenheid en uniformiteit op. Wanneer wordt uniformiteit authentiek, en wanneer wordt jezelf zijn een manier om in de massa op te gaan? Via fysieke transformaties leggen de performers een reis naar verschillende fysicaliteiten en identiteiten af en laten daarmee een paradoxale zoektocht naar authenticiteit zien. Synchroon en individueel transformeren ze hun (groeps-) lichaam en vragen zichzelf daarbij af: wanneer voel je je gesterkt door een groep en wanneer beklemt het je?

DOX Club Mohamed & Katy

Dit clubtraject is een vooronderzoek voor de nieuwste voorstelling van Sites of Memory (SoM) genaamd Free to be Free. Wat betekent vrijheid vandaag de dag? Is een strijd voor vrijheid nog steeds nodig en door wie wordt deze gevoerd? Daarbij wordt er ook gekeken naar vormen van opstand, van verzet en de bekende en minder bekende verzetsstrijders die voor vrijheid gevochten hebben. Tijdens deze club wordt er onderzocht hoe performance en geschiedenis samenkomt. Is je geschiedenis voelbaar in je lichaam? De performers gaan aan de slag met de koloniale geschiedenis, maar ook met de geschiedenis die in hen opgeslagen ligt. Hoe plaatsen wij deze verhalen naar publieke ruimte? Dit komt samen in een gezamenlijke performance waarin een mix te zien is van dans, muziek en teksttheater.

De Creative Club

Elk seizoen is er binnen de DOX Club een Creative Club waar talentvolle performers kunnen proeven van het makersschap. Tijdens de DOX Club Specials presenteren de volgende makers in de dop hun onderzoek: Carlo Simons, Cherise Seedorf, Saskia Nartey-Wemegah, Vasco Gomes, Duraa Boahene.

Carlo Simons
Wat is geluk en wat betekent geluk nou echt? Een multidisciplinaire performance met theater, dans en spoken word. 

Duraa Boahene
Op zoek naar de betekenis van seksuele bevrijding. Wanneer ben ik seksueel vrij? Een onderzoek door middel van spoken word, muziek, dans en beweging. 

Cherise Seedorf & Saskia Nartey-Wemegah
Deze powervrouwen hebben elkaar ontmoet tijdens een waacking jamsessie en komen elkaar weer tegen bij de DOX club. Samen maken ze een dansperformance geïnspireerd door iconische vrouwen uit de Afro-Amerikaanse muziekgeschiedenis. 

Vasco Gomes
Een meeslepende psychologische thriller, waarin dans, fysiek theater, VFX's en elektronische muziek samenkomen in een interdisciplinair solostuk. 

Merel Severs & Lars Brinkman (fysiek theater) - Lin Blom, Jahcysha Boschman, Roan de Jong, Lisa Frederiks, Thibo Prast, Mary-Ann van den Boom, Amber van der Sande, Lars van Nistelrooij, Mels van Tol, Elise Ogrinc Mohamed Yusuf Boss & Katy Streek (muziek, dans, theater) - Laisy Soleny De Andrade Rodrigues, Hanneke de Brabander, Zora de Dreu, Chiara Jongepier, Pim Louf, Lea Manupassa, Irene Mommers, Maria Piël, Wessel Schaank, Lin-Si van Markestijn, Felix van Steenis Creative Club - Carlo Simons, Cherise Seedorf, Saskia Nartey-Wemegah, Vasco Gomes, Harvey, Duraa Boahene

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop