Liam McCall / Underdogz

Double bill: FR/AGILE & REFRACTION [breaking light]

Dans, Language no problem
let the body talk street vibes
Annelies Verhelst
Double bill: FR/AGILE & REFRACTION [breaking light]

Op deze avond zie je FR/AGILE en Refraction [breaking light]. Een bijzondere Double Bill met twee werken van de talentvolle Utrechtse dansmaker Liam McCall. Een visuele reis die even chill als intens is.

In het werk van Liam McCall draait om de echtheid van de menselijke ervaring en de grootsheid van de fantasie. Het is intens, poëtisch en visueel sterk. De Hip-hop danstalen zijn het uitgangspunt; Liam vergroot de expressieve kwaliteiten terwijl hij trouw blijft aan de integriteit.

Credits

choreografie Liam McCall performers Liam McCall, Oscar Starink muziek Niels Broos scenografie Joey Schrauwen Powered by Emoves (UC masters), ISH dance collective supported by Het Wilde Westen photos campaign Annelies Verhelst, Tarona scene photos Koko video Planet Nimbus

za 05 april
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
za 05 april
20:00u
Dans, Language no problem
Van € 10,50 tot € 21,00

Over Liam McCall

Liam McCall (1995) is een Bboy, danser, performer en maker uit Utrecht. Zijn stijl is een genre-overstijgende mix van breaking, contemporary, hip-hop, mime en experimental dance. Hij staat bekend om zijn creatieve vrijheid, muzikaliteit, presence, improvisatie vermogen en bewegings kwaliteit. Hij blijft een kracht in breaking-, allstyle- en experimental battles, met vele overwinningen onder zijn en zijn crew’s naam.

In 2014 begon hij als autodidact te freelancen in het werkveld van dans en theater, waar zijn CV al snel opvulde. In 2023 werd hij genomineerd voor de prestigieuze VSCD Zwaan voor meest indrukwekkende performance voor zijn rol in de voorstelling ‘Dorian’ van ISH en Het Nationaal Ballet.

Liam is altijd al aan het creëren geweest. Op zichzelf, voor Underdogz, of samen met zijn zus Feadan (als ‘MC²’) als performende maker. In 2022 richtte hij zich meer op zijn makerschap en won zijn eerste solo werk ‘FR/AGILE’ de ‘Best of Fringe Award’ op het Amsterdam Fringe Festival. Zijn tweede werk ‘refraction’ werd gecureerd voor de Nederlandse Dans Dagen, en beide werken stonden al op Theaterfestival De Parade.

Meer over Liam McCall

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop