Hotel Modern

De Lange Gang

Theater
persoonlijk
Herman Helle
De Lange Gang

Met een green screen-studio, maquettes, poppetjes, boomschors en kartonnen dokters neemt Hotel Modern je mee naar een wereld waarin geboren worden niet vanzelfsprekend is en het leven zich niet laat voorspellen.

Arlène Hoornweg verbeeldt het verhaal van een moeder en haar dochter. Als de dochter na een operatie ontwaakt uit de narcose lijkt ze niet meer op haar vroegere zelf. Ze fantaseert over een leven als insect, verlaat haar moeder en verdwijnt in het bos... 

Pauline Kalker liet zich inspireren door het rouwproces dat volgde op een abortus en een aantal miskramen. Ze neemt een duik in de tijd en betreedt een wereld van papieren animaties waarin ze een zoektocht onderneemt naar haar ongeboren kinderen, en ontdekt hoe bittere pijn kan veranderen in dierbaar verdriet. 

Minutieus uitgewerkte maquettes, animatiefilm, poppenspel en live muziek, zijn de ingrediënten waarmee Hotel Modern werkt. De Lange Gang wordt gemaakt en gespeeld door de vaste kern van Hotel Modern: Arlène Hoornweg, Pauline Kalker en Herman Helle. Ze worden bijgestaan door beeldend kunstenaar Heleen Wiemer en componist Reinier van Houdt.
 

Productie - Hotel Modern Makers En Spelers - Arlène Hoornweg, Pauline Kalker, Herman Helle, Heleen Wiemer, Reinier van Houdt Decorbouw-assistent - Marsha Agerbeek Met Dank Aan - Nineties Productions

di 08 november
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
di 08 november
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
wo 09 november
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
wo 09 november
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
do 10 november
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
do 10 november
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00

Over Hotel Modern

Hotel Modern werd opgericht door actrices Pauline Kalker en Arlène Hoornweg en beeldend kunstenaar Herman Helle. Zij smeden toneel, beeldende kunst, muziek, film, mime en poppenspel samen tot vernieuwende, toegankelijke en eigenzinnige voorstellingen vol verbeeldingskracht. Hotel Modern maakt zowel vrolijk als aangrijpend werk en is sinds jaar en dag al in Theater Kikker te zien met voorstellingen als Vliegboot Moederschip (****), Kamp, Heden Stad, De Grote Oorlog (****), Garnalen Verhalen (****) en Ons Wereldrijk (.****). De groep verwierf met De Grote Oorlog en Kamp grote internationale bekendheid. Ze spelen hun voorstellingen in heel Europa, de Verenigde Staten en Canada maar ook in Japan, China, Rusland en Australië.

Meer over Hotel Modern

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop