Maja Westerveld / Abattoir Fermé

De Damesclub

Theater
wij en de wereld ode aan de fantasie
De Damesclub

Het gaat goed met de wereld
Ik voel dat 
laatst hoorde ik in een podcast 
een gesprek met een autoriteit op het gebied van Kennis 
Hij dacht dat Hamlet de schrijver is van Shakespeare en Wagner een Duitse autofabrikant 
Maar toch, het komt goed met de wereld
Ik voel dat

De Damesclub is een lofzang op onbesuisde overlevingsdrift.

Op een onbewoond eiland komen drie, al wat rijpere dames, heimelijk samen. Met een tomeloze ambitie en dito levenslust smeden ze een plan om de wereld eens grondig op te ruimen. Om ons, de mens, te verlossen van alle ruis die het leven zo onduidelijk maakt. 

Ze hebben aan alles gedacht: een flipover, gekleurde stiftjes, post-it’s. Een mooie fles wijn, om het gezellig te houden, een Frans kaasje en zelfs aan een opener. En terwijl ze binnen vlijtig de Exodus voorbereiden, brokkelt buiten, sneller dan gepland, de wereld af. 

"Wat een sterke en onbedwingbare theatermaakster is Maja Westerveld… Een allround theatertalent en bij de strafste performers van haar generatie."

Juryverslag Theater Aan Zee 2018

Tekst - Maja Westerveld Spel - Anneke Sluiters, Anne Fé de Boer, Maja Westerveld Scenografie - Sven van Kuijk en Stef Lernous Productie - kunstencentrum nona /Abattoir Fermé 

wo 28 februari Afgelast
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
wo 28 februari
20:00u
Theater
Van € 9,50 tot € 19,00

Over Abattoir Fermé

Abattoir Fermé vertelt graag verhalen over wat zich afspeelt achter gesloten deuren en gordijnen. Vanuit een fascinatie voor de wereld achter het bekende tonen ze, vaak met een beste scheut zwarte humor, de angsten of fantasieën die we als mens liever willen rationaliseren of vergeten. Na de succesvolle voorstellingen Alice en Hamlet gaat het Belgische gezelschap opnieuw op visueel prikkelende wijze met een klassieker aan de haal. Afgelopen seizoenen maakte Abattoir Fermé een aantal uitstapjes naar de grote zaal van de schouwburg, nu is het Vlaamse gezelschap terug in ons theater. In december 2020 zag je in Theater Kikker ook Herrie van Maja Westerveld zij maakt als jonge maker haar voorstellingen onder de vleugels van Abattoir Fermé.

Meer over Abattoir Fermé

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop