Antiklimax

As the world hurts

Theater
fantasie op hol ode aan de aarde
Niels Knelis
As the world hurts
Antiklimax

As the world hurts

Theater
fantasie op hol ode aan de aarde
Niels Knelis
As the world hurts
Antiklimax

As the world hurts

Theater
fantasie op hol ode aan de aarde
Niels Knelis
As the world hurts
Antiklimax

As the world hurts

Theater
fantasie op hol ode aan de aarde
Niels Knelis
As the world hurts

Antiklimax gaat ‘Into The Wild’ en ruilt de bedompte theaterzaal in voor de vrijheid en de openheid van het bos. As The World Hurts is een avondje locatietheater waarvoor je je regenlaarzen thuis kunt laten.

De natuur is hot. De wildernis is sexy. De stad zijn we beu. Weg met die grijze, betonnen muren; geef ons in hemelsnaam de weidse vrijheid van het bos! We zijn zo met onszelf bezig geweest dat we moeder Natuur zijn vergeten. We zijn stoute kinderen geweest. Voor straf mogen we niets meer. Minder vliegen, minder vlees, minder, minder, minder. En less is more, toch? 

Een romantisch aangelegde maar wanhopige jongen neemt het besluit van zijn leven: hij offert zijn culturele luxeleventje op voor een leven in het bos. Hij laat de beschaafde wereld achter en trekt de wildernis in. Vrij van wetten, verplichtingen en etiquette hoopt hij dichter bij zijn ware natuur te komen. Maar is er voor de mens nog wel plaats in de natuur?

Een romantische safari door de wildernis, vol taalvondsten, levensvraagstukken, fantasie en muziek. 

Let op: deze voorstelling bevat stroboscopische lichteffecten

"een verrukkelijk, lichtvoetig theatersprookje. Anderhalf uur postromantisch speel- en taalplezier met een bittere, mild cynische ondertoon en opgevrolijkt met allerlei voetnootjes, verwijzingen en citaten. Pijn, zoals de titel suggereert, doet het nergens. Wel legt deze vrolijke voorstelling de vinger trefzeker op pijnlijke plekken. "

Peter van Strien

Antiklimax maakt een drieluik over de romantiek

De komende jaren maakt Antiklimax een drieluik over de romantiek. Het romantische zit immers overal in onze cultuur. Mensen verlangen ernaar zichzelf te zijn, we verlangen naar roes, naar wildernis, de liefde is la grande affaire de la vie en het romantisch nationalisme staat weer hoog op de agenda. Sinds de romantiek is de verbeelding aan de macht, maar tegelijkertijd loopt onze verbeelding telkens weer uit op clichés over moeder natuur, over rozengeur, kaarslicht, en revolutionaire volkshelden. Antiklimax gaat desondanks proberen de romantische orde te doorbreken. Met onze kenmerkende eigenzinnigheid beginnen we aan een theatrale zoektocht naar datgene waar de romantici ook naar verlangden: nieuwe werelden en sublieme ervaringen. Laten we in het eerste deel beginnen met het meest prangende onderwerp: de natuur - de ruggengraat van al wat romantisch is.

credits

Tekst David Westera, Koen van Seuren Spel David Westera, Emma Vermeulen, Hélène Vrijdag Regie Koen van Seuren Decor/kostuums Caz Egelie Muziek Aart Strootman Licht Bogi Bakker Coproductie Grand Theatre Groningen Productieleiding Annemarie Venema Schrijfcoaching Joachim Robbrecht Dramaturgie Judith Blankenberg Foto’s: Niels “Knelis” MeijerMet bijdragen van Lira Fonds, Fonds Podiumkunsten, Stichting Dioraphte, Kunstraad Groningen en Station Noord

do 10 oktober
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
do 10 oktober
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00

Over Antiklimax

Antiklimax is een samenwerking van theatermakers David Westera en Koen van Seuren. Vanuit fascinatie voor de geschiedenis en nieuwsgierigheid naar de toekomst maakt het duo theater voor het heden. Hun voorstellingen zijn humorrijk, energiek en spitsvondig, voor jong en oud, leek en pro, bourgeois en proleet.

David en Koen schrijven en spelen eigen teksten, worstelend met zichzelf, het publiek en hun inspiratiebronnen. Een theatrale rodeo waar de woorden je om de oren vliegen, want Antiklimax gelooft in de waanzin van het theater. Ze spelen het onspeelbare, gaan in therapie met de geschiedenis en steken de draak met repertoire. Ze kruipen in de riolen en rommelzolders van de westerse maatschappij, jagen op spoken uit het verleden en sleuren personages en ideeën naar het hier en nu. De canon als kringloopwinkel; bewerken en verwerken van ouwe meuk, op zoek naar nieuwe inzichten. 
 

Meer over Antiklimax

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop