Abattoir Fermé

Alles gaat kapot

Theater
fantasie op hol
Alles gaat kapot

Glas versplintert, plaaster barst en kleding rafelt. Metaal roest, water wordt brak en lichamen vergaan tot stof. Continenten scheuren zich los en machtige beschavingen vallen. Er is niks zo groot of klein dat het niet stukgaat. Als je het woord ‘ONBREEKBAAR’ in gewapend beton zou gieten en van een torenhoog gebouw naar beneden zou gooien, dan zou het breken. Echt àlles gaat kapot.

De nieuwste voorstelling van het Vlaamse gezelschap Abattoir Fermé is een komedie over een onfortuinlijke architectenfamilie waarin alles hapert, breekt of tegen de vlakte gaat. Huisraad sneuvelt, relaties vallen in duigen en interieurs worden gesloopt tot alleen nog atomen overblijven. En wanneer ook die atomen splitsen, gaat alles – definitief – Kapot. 

Oh ja! Omdat het maar normaal is dat een familie architecten in een sublieme woning leeft, wordt het decor ontworpen door architect Ben van Berkel en zijn wereldberoemde UNStudio – bekend van futuristische wolkenkrabbers, bruggen, stations en musea van Shenzhen tot New York. Het architecturaal ontwerp wordt vervolgens vakkundig gesloopt door Abattoir’s huisscenograaf Sven van Kuijk. Want zelfs voor exquise architectuur geldt: alles gaat kapot.

Credits

Tekst & regie - Stef Lernous Spel - Steve Geerts, Kirsten Pieters, Tine Van den Wyngaert, Chiel van Berkel Architecturaal ontwerp - Ben van Berkel Scenografie & sloopwerken - Sven Van Kuijk Techniek - Thomas Vermaercke, Wim Bernaers Productie - Abattoir Fermé / Kunstencentrum nona  Coproductie - Perpodium Met de steun van - de Vlaamse Gemeenschap, stad Mechelen en de taxshelter van de Belgische Federale Overheid.

do 15 mei
20:00u
Grote Zaal
Van € 12,50 tot € 25,00
Tickets
do 15 mei
20:00u
Theater
Van € 12,50 tot € 25,00
vr 16 mei
20:00u
Grote Zaal
Van € 12,50 tot € 25,00
Tickets
vr 16 mei
20:00u
Theater
Van € 12,50 tot € 25,00

Over Abattoir Fermé

Abattoir Fermé vertelt graag verhalen over wat zich afspeelt achter gesloten deuren en gordijnen. Vanuit een fascinatie voor de wereld achter het bekende tonen ze, vaak met een beste scheut zwarte humor, de angsten of fantasieën die we als mens liever willen rationaliseren of vergeten. Na de succesvolle voorstellingen Alice en Hamlet gaat het Belgische gezelschap opnieuw op visueel prikkelende wijze met een klassieker aan de haal. Afgelopen seizoenen maakte Abattoir Fermé een aantal uitstapjes naar de grote zaal van de schouwburg, nu is het Vlaamse gezelschap terug in ons theater. In december 2020 zag je in Theater Kikker ook Herrie van Maja Westerveld zij maakt als jonge maker haar voorstellingen onder de vleugels van Abattoir Fermé.

Meer over Abattoir Fermé

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop