Gavin-Viano

Gavin-Viano
Kwabena Sekyi Appiah-nti

Gavin-Viano studeerde in de zomer van 2020 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Voor zijn afstudeervoorstelling Ach Mijn Wederhelft ontving hij in 2020 de DNA Next Stimuleringsprijs.

Met zijn voorstellingen wil hij herkenning bieden en inzicht teweeg brengen en zo het Nederlands theater toegankelijker maken voor deze gemeenschappen die er tot nu toe niet vanzelfsprekend een stem kregen. Hij doet dit door niet-westerse verhalen te vertellen, vaak een anti-white-male-gaze als perspectief te kiezen en bewust op zoek te gaan naar de intersectionaliteit van zijn personages. Zo creƫert hij een wereld waar taal, beweging en muziek tot een geheel samenvloeien en waar humor het cement tussen de bouwstenen vormt.
Gavin-Viano is sinds 2021 verbonden aan Frascati Producties. Hij kwam hij uit met zijn eerste Frascati-productie, de trilogie Ach Mijn Wederhelft. 
In 2022 volgde Bloodscent: een gelaagde, beeldende en muzikale voorstelling over een jonge vrouw en haar zoektocht naar heling van seksuele trauma's uit haar jeugd. Multiversum (Onlosmakelijk verbonden) is zijn derde voorstelling bij Frascati Producties. In het najaar van 2023 maakt Gavin-Viano zijn eerste voorstelling bij NTJong.