Gavin-Viano / Frascati Producties

Multiversum – onlosmakelijk verbonden

Theater, Muziektheater
gender & identiteit
Sharon Jane D
Multiversum – onlosmakelijk verbonden
Gavin-Viano / Frascati Producties

Multiversum – onlosmakelijk verbonden

Theater, Muziektheater
gender & identiteit
Sharon Jane D
Multiversum – onlosmakelijk verbonden
Gavin-Viano / Frascati Producties

Multiversum – onlosmakelijk verbonden

Theater, Muziektheater
gender & identiteit
Sharon Jane D
Multiversum – onlosmakelijk verbonden

“Reality is what adults want, but fantasy is what they need”
Vroeger toen ze klein waren, ging alles vanzelf. Zus Liane en broertje Samil spelen, kletsen, stoeien en dromen samen over wie ze worden als ze groot zijn.
 

De kinderen hebben een levendige fantasie en doen vaak de Kleine Zeemeermin na: Liane is altijd prins Eric en Samil moet Ariël zijn. De twee zijn onafscheidelijk. Totdat de zus van Samil, zijn grote broer wordt. Liane wordt Jeff en omarmt daarmee zijn ware identiteit. Helaas gaat vervolgens de vanzelfsprekende verbinding van de kinderen verloren.

Niet alleen Samil heeft moeite met de nieuwe identiteit van grote broer Jeff. De rest van de familie en vrienden keuren het af, doordat hun waarden clashen met de essentie van wie Jeff is. Nadat Jeff zichzelf als jongvolwassene van het leven berooft, blijft Samil achter met vragen, verdriet en twijfels. Ook hij verliest zijn levenslust. Maar dan komt zijn innerlijke kind in opstand. Kleine Samil gaat op onderzoek uit en vindt het innerlijke kind van zijn overleden broer, genaamd Kleine Jeff.

Multiversum – onlosmakelijk verbonden is een muzikale en beeldende voorstelling, over de kracht van kinderlijke fantasie en perspectief in het helen van trauma. Waar blijft de verbeeldingskracht en de open blik van het innerlijke kind wanneer je als volwassene de gebaande wegen moet bewandelen? Kunnen we kinderspel opnieuw toe-eigenen om onszelf te bevrijden?  
 

regie & tekst - Gavin-Viano performance - Jasmin Suarez, Flip Zonne Zuijderland dramaturgie - Martine Manten, Maarten van Hinte choreografie - Gavin-Viano & Jasmin Suarez geluid - Danny van der Lugt videokunst & lichtontwerp - Wes Broersen scenografie - Arinth Foekema productie - Frascati Producties met ondersteuning van - Fonds 21 en Fonds Podiumkunsten

di 12 december
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
di 12 december
20:00u
Theater, Muziektheater
Van € 9,50 tot € 19,00

Over Gavin-Viano

Gavin-Viano studeerde in de zomer van 2020 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Voor zijn afstudeervoorstelling Ach Mijn Wederhelft ontving hij in 2020 de DNA Next Stimuleringsprijs.
Met zijn voorstellingen wil hij herkenning bieden en inzicht teweeg brengen en zo het Nederlands theater toegankelijker maken voor deze gemeenschappen die er tot nu toe niet vanzelfsprekend een stem kregen. Hij doet dit door niet-westerse verhalen te vertellen, vaak een anti-white-male-gaze als perspectief te kiezen en bewust op zoek te gaan naar de intersectionaliteit van zijn personages. Zo creëert hij een wereld waar taal, beweging en muziek tot een geheel samenvloeien en waar humor het cement tussen de bouwstenen vormt.
Gavin-Viano is sinds 2021 verbonden aan Frascati Producties. Hij kwam hij uit met zijn eerste Frascati-productie, de trilogie Ach Mijn Wederhelft. 
In 2022 volgde Bloodscent: een gelaagde, beeldende en muzikale voorstelling over een jonge vrouw en haar zoektocht naar heling van seksuele trauma's uit haar jeugd. Multiversum (Onlosmakelijk verbonden) is zijn derde voorstelling bij Frascati Producties. In het najaar van 2023 maakt Gavin-Viano zijn eerste voorstelling bij NTJong.
 

Meer over Gavin-Viano

Over Frascati Producties

Frascati Producties is het grootste (inter)nationaal opererende productiehuis van Nederland. Met een open blik op de wereld staat het voor onafhankelijke en eigenzinnige makers. Frascati-makers zijn niet onder een noemer te vangen: ze werken in diverse disciplines, zoeken cross-overs daartussen, zijn volstrekt eigenzinnig en bestormen de toekomst. In seizoen ’23-’24 ontwikkelt het productiehuis werk van o.a. Toni Blackwell, Catoo Lustig, Gavin-Viano, Melyn Chow, Ira Brand, Kim Karssen, Caro Derkx, Gerben Vaillant, Priscilla Vaudelle, Cherish Menzo, Carolina Bianchi en LENZ.

Meer over Frascati Producties