(Zigeuner)kind met traan - Kikker Stelt Voor: Giovanni Brand/Likeminds

  do 10 t/m vr 11 februari

  (Zigeuner)kind met traan

  Kikker Stelt Voor: Giovanni Brand/Likeminds

  Performer en schrijver Giovanni Brand onderzoekt zijn Roma-roots en opent in Zigeunerkind met traan werelden die normaal gesloten blijven. Een zoektocht vol (voor)oordelen, voorspellende dromen en familieliefde. Waan je in de wereld van de woonwagenbewoners, maar laat je schoenen bij de deur staan.

  Giovanni’s oma groeide op op het woonwagenkamp en sinds kort weet hij dat hij afstamt van de Roma. Toen hij uit de kast kwam, voelde het alsof dat deel van hem op het woonwagenkamp niet mocht bestaan. In zijn zoektocht vraagt Giovanni zich af: als je afstamt van de Roma, mag je je dan ook Roma voelen en noemen, ook al ben je al meer dan tien jaar niet meer op het woonwagenkamp geweest? En klopt het dat je niet welkom bent op dat woonwagenkamp als je uit de kast bent gekomen? En worden Roma op hun beurt door de hele wereld met de nek aangekeken?

  In Zigeunerkind met traan opent Giovanni werelden die vaak gesloten blijven. Samen met Cheryl Moenen, die zijn oma speelt, geven ze een inkijk in de wereld van de woonwagenbewoners en kijken ze via de dromen van oma in de toekomst.

  “Het is verschrikkelijk.
  Dat bloed dat door ons stroomt.
  En dat wilde ik haar niet zeggen omdat haar bloed al zo snel kookte.
  Ik snapte dat nooit.
  Tot las ik over de geschiedenis.
  Onze geschiedenis.
  En mijn aderen.
  Ze leken uit mijn lijf te kloppen.”
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept, tekst en spel
  Giovanni Brand
  Spel
  Cheryl Moenen
  Regie
  Lynn Schutter
  Kostuum
  Nightmare disorder, e.a.
  Bouw decor
  Gino Post
  Lichtontwerp
  Bogi Bakker
  Locatie
  Kleine Zaal
  zigeunerkind_met_traan
  Sanja Marusic

  Zigeunerkind met traan is een interessante zoektocht naar hoe je je verhoudt tot je afkomst wanneer deze botst met je eigen identiteit.

  Giovanni Brand is een performer en schrijver, afgestudeerd van de Toneelacademie Maastricht. Hij vertrekt voor zijn werk altijd vanuit zijn intiemste gedachten waardoor er altijd een enorme persoonlijk noodzaak zit. Deze persoonlijke noodzaak zet hij tegenover de wereld waarin we nu leven. Op het toneel is hij grenzeloos omdat hij gelooft dat er geen grenzen zouden mogen bestaan, in welke vorm dan ook. De donkerte die in zijn werk schuilgaat staat in contrast met de lichtheid die hij als persoon met zich meebrengt. Zowel op het toneel als in zijn leven.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ