Tom Jaspers

Kikker Stelt Voor: Zenith

Muziektheater
gender & identiteit wie ben ik
Zenith
Tom Jaspers

Kikker Stelt Voor: Zenith

Muziektheater
gender & identiteit wie ben ik
Zenith
Tom Jaspers

Kikker Stelt Voor: Zenith

Muziektheater
gender & identiteit wie ben ik
Zenith
Tom Jaspers

Kikker Stelt Voor: Zenith

Muziektheater
gender & identiteit wie ben ik
Zenith

Hoe is het om je een vreemde te voelen in je eigen lichaam? Zenith is een fysieke muziektheatersolo over het leven en transitieproces van een transgender man.

In Zenith worden snapshots uit het transitieproces en leven van een transgender man bekeken door zijn eigen ogen en vanuit het perspectief van verschillende door de jaren heen bij zijn process of becoming betrokken personen: de puberende klasgenootjes op de middelbare school, een bezorgde moeder die een dochter baarde die een zoon blijkt te zijn, de doelmatige plastisch chirurg, nietsvermoedende bedpartners, (te) nieuwsgierige collega's, onberekenbare vreemdelingen 's nachts op straat. Wanneer zij naar hem kijken, wie zien zij dan? En wat zegt dit over henzelf? Hoe kijken we naar ons eigen lichaam? En hoe kijken we naar dat van de ander?

concept. tekst, regie, scenografie - Tom Jaspers interviews, tekstbijdragen, dramaturgie - Toby Chlosta zang, performance - Jorien Zeevaart compositie, live audio - Floris van Bergeijk (Rosa Ensemble) lichtontwerp - Isabel Nielen (Theatermachine) kostuumontwerp - Caterina Pavan PRODUCTIE & PARTNERS productie - Stichting Tom Jaspers coproducent - www.theaterinsblau.nl in samenwerking met - www.ccamstel.nl, www.o-festival.nl , www.degelderlandfabriek.nl sociaal maatschappelijke partners - www.elkwelzijn.nl, www.routeq.nl, Queeremborg met dank aan - Fonds Podiumkunsten, BNG Cultuurfonds, (Prins Bernhard) Cultuurfonds, Cultuurfonds Culemborg

vr 08 maart met nagesprek
20:00u
Grote Zaal
Van € 7,00 tot € 14,00
Tickets
vr 08 maart
20:00u
Muziektheater
Van € 7,00 tot € 14,00

Kikker Stelt Voor

In de reeks Kikker Stelt Voor stellen we jonge theatermakers aan je voor. Makers die nog niet eerder bij ons te zien waren krijgen in deze reeks een podium. Om de maker beter te leren kennen en begrijpen wordt het programma aangevuld met een informeel nagesprek. Met een drankje in je hand kom je te weten wat de maker drijft, inspireert en hoe de voorstelling tot stand kwam. En natuurlijk is er ruimte voor je eigen brandende vraag.

Meer voorstellingen in de reeks Kikker Stelt Voor

Over Tom Jaspers

Tom studeerde in 2014 af aan de ArtEZ Toneelschool en in 2020 aan de Master Muziektheater van het ArtEZ Conservatorium. Hij werkt als regisseur, schrijver, acteur en docent. Tom speelde o.a. bij Toneelgroep Oostpool, Het Nationale Theater, Amsterdamse Bostheater en Sonnevanck. Hij werkte met o.a. Theu Boermans, Aus Greidanus sr, Casper Vandeputte en Julie van den Berghe. Tom’s schrijf- en regiedebuut Herostratos werd lovend ontvangen. “Huis-Clos-sensatie in optima forma” **** (Kester Freriks) Tom regisseerde o.a. Brandkoorts, Dochter van de Boevenkoning, Equivocal, KINTSUGI, EEN en maakte voorstellingen in Noorwegen, Tsjechië en Egypte. Hij was regie-assistent van Martina Veh bij Don Giovanni (Theater Lübeck), Leopold Witte bij Kreutzer vs Kreutzer (Orkater/Amsterdam Sinfonietta) en Marcel Sijm bij Ritratto (Nationale Opera en Ballet). Tom maakt muziektheatrale hoorspelen zoals SAPIETOM en Anderhoofd. 

Meer over Tom Jaspers