Tom Jaspers

Kikker Stelt Voor: Zenith

Muziektheater
gender & identiteit wie ben ik
Zenith
Tom Jaspers

Kikker Stelt Voor: Zenith

Muziektheater
gender & identiteit wie ben ik
Zenith
Tom Jaspers

Kikker Stelt Voor: Zenith

Muziektheater
gender & identiteit wie ben ik
Zenith
Tom Jaspers

Kikker Stelt Voor: Zenith

Muziektheater
gender & identiteit wie ben ik
Zenith

Wegens persoonlijke omstandigheden is de voorstelling helaas geannuleerd. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht. De voorstelling wordt verplaatst en is in 2025 wel te zien in ons theater. We houden je op de hoogte over de speeldata en start kaartverkoop via onze website, socials en per mail. 

Hoe is het om je een vreemde te voelen in je eigen lichaam? Zenith is een fysieke muziektheatersolo over het leven en transitieproces van een transgender man.

In Zenith worden snapshots uit het transitieproces en leven van een transgender man bekeken door zijn eigen ogen en vanuit het perspectief van verschillende door de jaren heen bij zijn process of becoming betrokken personen: de puberende klasgenootjes op de middelbare school, een bezorgde moeder die een dochter baarde die een zoon blijkt te zijn, de doelmatige plastisch chirurg, nietsvermoedende bedpartners, (te) nieuwsgierige collega's, onberekenbare vreemdelingen 's nachts op straat. Wanneer zij naar hem kijken, wie zien zij dan? En wat zegt dit over henzelf? Hoe kijken we naar ons eigen lichaam? En hoe kijken we naar dat van de ander?

EXTRA: Kikker X What You See nagesprek

Al 5 jaar werkt Theater Kikker met What You See Festival samen om ruimte te bieden aan (inter)nationaal theater over gender en identiteit. Om nog meer zichtbaarheid en bekendheid te geven aan programma rondom dit thema bundelen we vanaf nu ook buiten het festival onze krachten. Artistiek directeur van What You See Festival Vincent Wijlhuizen zal bij verschillende voorstellingen dit seizoen een nagesprek leiden rondom het thema gender en identiteit.

What You See Festival is een internationaal festival rondom gender en identiteit met dans, theater, performance, expo’s, muziek en literatuur. Jaarlijks vindt het festival plaats in november met Theater Kikker als bruisend festivalhart.

concept. tekst, regie, scenografie - Tom Jaspers interviews, tekstbijdragen, dramaturgie - Toby Chlosta zang, performance - Jorien Zeevaart compositie, live audio - Floris van Bergeijk (Rosa Ensemble) lichtontwerp - Isabel Nielen (Theatermachine) kostuumontwerp - Caterina Pavan PRODUCTIE & PARTNERS productie - Stichting Tom Jaspers coproducent - www.theaterinsblau.nl in samenwerking met - www.ccamstel.nl, www.o-festival.nl , www.degelderlandfabriek.nl sociaal maatschappelijke partners - www.elkwelzijn.nl, www.routeq.nl, Queeremborg met dank aan - Fonds Podiumkunsten, BNG Cultuurfonds, (Prins Bernhard) Cultuurfonds, Cultuurfonds Culemborg

Kikker Stelt Voor

In de reeks Kikker Stelt Voor stellen we jonge theatermakers aan je voor. Makers die nog niet eerder bij ons te zien waren krijgen in deze reeks een podium. Om de maker beter te leren kennen en begrijpen wordt het programma aangevuld met een informeel nagesprek. Met een drankje in je hand kom je te weten wat de maker drijft, inspireert en hoe de voorstelling tot stand kwam. En natuurlijk is er ruimte voor je eigen brandende vraag.

Meer voorstellingen in de reeks Kikker Stelt Voor