Amsterdam Storytelling Festival

Vertel!: True Storytelling (workshop)

Specials & festivals, Language no problem, Theater
True Storytelling (workshop)

Let op: deze workshop wordt in het Engels gegeven.

Leer van een meesterverteller hoe je een herinnering kan omzetten in een verhaal.

In deze workshop, gegeven door meesterverteller Sahand Sahebdivani, neem je een duik in je eigen herinneringen. Gedurende 2,5 uur leer je hoe je een herinnering als uitgangspunt kan nemen en daar een verhaal van kan maken.

De workshop is geschikt voor zowel mensen die geïnteresseerd zijn in storytelling, maar geen ervaring hebben met het vertellen van verhalen als voor ervaren verhalenvertellers die op zoek zijn naar een nieuwe manier om hun werk te benaderen.

Duur van de workshop: 2,5 uur.

Extra: verhalenexpositie hoiUtrecht

hoiUtrecht is een digitaal platform dat verhalen van Utrechters een podium geeft. Verhalen die inspireren, ontroeren en verbinden. Tijdens Vertel! vind je in onze foyer een verhalenexpositie met een selectie van de verhalen die op de website van hoiUtrecht staan. Loop voor of na de workshop langs deze expositie en lees of luister mee!

Sahand Sahebdivani

Sahand werd geboren in Iran en vluchtte met zijn ouders naar Nederland toen hij drie jaar was. Hij werd opgeleid tot verhalenverteller aan Het Koninklijk Instituut voor de Tropen. In 2004 opende hij Mezrab Cultural Center, wat uitgroeide tot één van de belangrijkste podia voor storytelling wereldwijd. In 2014 werd Sahand door de Nederlandse verhalengemeenschap uitgeroepen tot Beste Verteller van het Jaar. Momenteel is Sahand co-directeur van The Amsterdam Storytelling Festival en speelt hij zijn voorstelling op storytellingfestivals in binnen- en buitenland.

The Amsterdam Storytelling Festival over maskers

Voor deze editie van storytellingfestival Vertel! slaan Theater Kikker en The Amsterdam Storytelling Festival de handen in één. Sahand Sahebdivani en Raphael Rodan, creatief directeuren van The Amsterdam Storytelling Festival, selecteerden voor Vertel! drie voorstellingen rond het thema Maskers. Ook organiseren ze een inspirerende talk over de rol en het effect van storytelling en een workshop True Storytelling, over hoe je een herinnering omzet in een verhaal. Durf jij je ware gezicht te laten zien?

Over Vertel!

Festival Vertel! opent je blik naar de wereld om je heen. Het vertelt de verhalen van ver én uit eigen stad. Persoonlijke vertellingen en herkenbare verhalen vol nieuwe perspectieven en verrassende ontmoetingen. Kom luisteren en laat je raken door de kunst van het vertellen. 

Bekijk het volledige programma van Vertel!

Theater Kikker organiseert de derde editie van dit storystelling festival samen met De Vertelacademie, De Voorkamer, hoiUtrecht en The Amsterdam Storytelling.